Georgië verzekeringen

Algemene informatie

Verzekeringen Georgië-reis

Verzekeren; hoe en waarom?

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Onderstaand lees je meer over beide verzekeringen en over de verschillende afsluitmogelijkheden.Houd er rekening mee dat je na het boeken van een reis slechts een korte termijn hebt waarin je de verzekering dient af te sluiten. Soms moet dit al binnen 7 dagen.

georgie-reis-ushguli-dorp

Annuleringsverzekering, waarom?

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

Reisverzekering, waarom?

Voor je rondreis is in ieder geval een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland. We vinden het heel belangrijk dat onze reizigers goed verzekerd op reis gaan en stellen om die reden een reisverzekering verplicht. Dit is mogelijk conform ANVR reizigersvoorwaarde 2.2.

Kortlopend of doorlopend, wat is het verschil?

Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten. Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw je vakanties verzekerd zijn. Je bent dan dus verzekerd voor alle reizen. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

Verzekeren via Riksja Georgië

Riksja Georgië biedt geen verzekeringen aan. We kunnen je aanraden een kijkje te nemen bij Unigarant of een verzekeraar van je eigen keuze.

Vragen na boeking

Ik moet de reis (misschien) annuleren?

– Neem zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen drie werkdagen, contact op met Riksja Travel, wanneer er zich een omstandigheid voordoet waardoor je de reis (mogelijk) moet annuleren.
– Vraag bij ziekte of ongeval van familieleden, je reisgenoot of jezelf direct aan de arts of de reis naar verwachting kan doorgaan, ook al is de vertrekdatum nog weken verwijderd.

Wat te doen bij problemen op reis?

Wanneer je tijdens je reis te maken krijgt met een calamiteit, neem dan contact op met je verzekeraar.

Alleen in het geval van een calamiteit van grotere omvang (bijvoorbeeld een natuurramp) kun je bellen met de alarmcentrale van Eurocross (+31) 71 – 3646800 voor directe hulpverlening. Houd polis, paspoort, ticket en telefoonnummer waarop je te bereiken bent, bij de hand als je de alarmcentrale belt.

Let op: indien je buitengewone kosten maakt zoals extra reis- en verblijfskosten ten gevolge van terugroeping naar huis bij ernstige familieomstandigheden, gedwongen langer verblijf door ziekte e.d., dan dient de verzekeraar je vooraf toestemming te verlenen hiervoor.

Bij ziekte:

– Toon de arts je verzekeringpolis.
– Vraag een gespecificeerde nota als je verplicht wordt meteen te betalen.

Diefstal of vermissing van geld en bagage tijdens de reis:

– Doe altijd aangifte bij de politie
– Laat bij vermissing of beschadiging van bagage tijdens een vliegreis een P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken.
– Vraag in alle gevallen om een schriftelijke verklaring.
– Neem beschadigde artikelen mee en vraag aan je leverancier of reparateur een onherstelbaarheidsverklaring als reparatie niet mogelijk is.