Winter wonderland (op aanvraag)
1101 p.p. *
  1. Start in Rovaniemi - aankomst op 10/01/2019
  2. Einde: laatste dag in Rovaniemi op 15/01/2019
Totaalprijs voor 2 personen 2.202,- *
* excl. internationale vlucht
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Winter wonderland (op aanvraag)

Duur: 6 dagen / 5 nachten
Reisperiode: 7 januari tot 14 april 2018
Startdag: zaterdag
Prijs: € 1.101,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken
Op aanvraag: Alleen mogelijk op aanvraag ivm beperkte beschikbaarheid

Hoe vaak heb je in een hotel geslapen dat volledig van ijs en sneeuw gemaakt is? In deze wintervakantie hebben we die standaard al voor je ingepland. Ook stap je op een husky-slee en laat je je enthousiast meetrekken de wildernis in. Dat is de basis van deze reis. Je overige dagen plan je zo relaxt of vol in als je zelf wilt. Ontdek het kleine centrum van Rovaniemi vanuit je stadshotel of relax in de sauna van je eigen winter wonderland chalet. Dobber ontspannen tussen ijsschotsen of ga met een sneeuwscooter naar een rendierboerderij. De rendierherder kan je veel vertellen over hoe de Lappen al eeuwenlang leven zo dicht bij de poolcirkel. Onderstaande excursies starten niet iedere dag en daarom begint deze wintervakantie naar Lapland op zaterdagen.

Dag Reisschema

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina vliegtickets Lapland.

Winter wonderland chalet (2 nachten) (+ €19 p.p.)

Start je wintervakantie met het echte wildernisgevoel en kies voor deze upgrade-optie. Wij reserveren dan voor de eerste twee nachten een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met kachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor het winter wonderland chalet.

IJswakdobberen – 14.00 tot 17.00 uur (+ €93 p.p.)

Lapland ook eens op een andere manier ontdekken? Spring dan met een dik thermopak een ijswak in. Het water is tegen het vriespunt maar daar voel je door je pak echt niets van. Je dobbert gewichtloos tussen de ijsblokken in de Lapse natuur.

Sneeuwscooteren rondom Rovaniemi – 14.30 tot 16.30 uur (+ €107 p.p.)

Het is even wennen als je het nog nooit gedaan hebt, maar met de uitleg van een gids heb je de sneeuwscooter zo onder controle. Met zijn tweeën per sneeuwscooter cross je voor je het weet als een pro door het winterse landschap. Wil je in je eentje de sneeuwscooter besturen dan kunnen we dit voor een meerprijs ook reserveren. Let op: je moet minimaal 18 jaar zijn en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een scooterrijbewijs.

IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur (+ €99 p.p.)

Na het avondeten spring je met een thermopak aan in een uitgehakt gat in het poolijs. Geen zorgen het lijkt koud, maar omdat je je eigen kleren gewoon aan hebt merk je er niets van. Ontspannen dobber je in het water. Op een heldere nacht kun je al dobberend prachtige sterren zien en blijf vooral duimen voor het noorderlicht.

Winter wonderland chalet (2 nachten) (+ €3 p.p.)

Slaap (ook) de laatste twee nachten van je Lapland-reis in een winter wonderland chalet. Wij reserveren dan een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met kachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus!

IJsvissen op het bevroren meer – 11.00 tot 13.30 uur (+ €96 p.p.)

Samen met een gids ga je vandaag ontdekken hoe het is om zo dicht bij de Noordpool te vissen. Het is een professionele ijs-visser en kan je er de beste foefjes over leren. Diep in het bos bij een bevroren meer boor je samen een gat en wacht je met hengel geduldig tot je beet hebt. Opwarmen kan bij het kampvuur met warme dranken.

Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur (+ €148 p.p.)

Vanmiddag neemt een gids je mee naar een lokale rendierboerderij. Hier krijg je uitleg over deze dieren en stap je vervolgens zelf de slee in. Een ervaren rendierherder bestuurt de slee zodat je heel relaxt van de natuur kunt genieten en foto's kunt maken natuurlijk. Terug bij het kampvuur staan de warme dranken en een Lapse lekkernij al voor je klaar.

Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur (+ €75 p.p.)

De noordpool is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Onze Engelstalige gids kent de beste omstandigheden en leukste plekjes. Hij neemt je mee en terwijl je van een Lapse picknick geniet, wordt er verteld over het ontstaan en de mythes van het noorderlicht.

Transfer hotel Rovaniemi naar luchthaven Rovaniemi

Vandaag word je wakker en hopelijk heb je het meeste uit je Lapland reis gehaald. Een chauffeur staat, afhankelijk van je terugvlucht, voor je klaar en brengt je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met je bagage vol vuile was en een hoofd vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde Lapland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Winter wonderland (op aanvraag) 1101 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen