Winter wonderland
369 p.p. *
  1. Start in Rovaniemi - aankomst op 19/01/2021
  2. Einde: laatste dag in Rovaniemi op 26/01/2021
Totaalprijs voor 2 personen 738,- *
* excl. internationale vlucht
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Winter wonderland

Duur: 8 dagen / 7 nachten
Reisperiode: 6 januari tot 13 april 2020
Startdag: zaterdag
Prijs: € 369,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Hoe vaak heb je in een hotel geslapen dat volledig van ijs en sneeuw gemaakt is? In deze wintervakantie hebben we die standaard al voor je ingepland. Ook stap je op een husky-slee en laat je je enthousiast meetrekken de wildernis in. Dat is de basis van deze reis. Je overige dagen plan je zo relaxt of vol in als je zelf wilt. Ontdek het kleine centrum van Rovaniemi vanuit je stadshotel of relax in de sauna van je eigen winter wonderland chalet. Dobber ontspannen tussen ijsschotsen of ga met een sneeuwscooter naar een rendierboerderij. De rendierherder kan je veel vertellen over hoe de Lappen al eeuwenlang leven zo dicht bij de poolcirkel. Onderstaande excursies starten niet iedere dag en daarom begint deze wintervakantie naar Lapland op zaterdagen.

Dag Reisschema

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina vliegtickets Lapland.

Winter wonderland chalet (4 nachten) (+ €0 p.p.)

Start je de reis liever met het echte wildernisgevoel? Kies dan voor deze upgrade. Wij reserveren een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met houtkachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor dit winter wonderland chalet.

IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur (+ €100 p.p.)

Na het avondeten spring je met een thermopak aan in een uitgehakt gat in het poolijs. Geen zorgen het lijkt koud, maar omdat je je eigen kleren gewoon aan hebt merk je er niets van. Ontspannen dobber je in het water. Op een heldere nacht kun je al dobberend prachtige sterren zien en blijf vooral duimen voor het noorderlicht.

Sneeuwscooteren en ijsvissen – 10.30 tot 15:30 (+ €165 p.p.)

Maak je klaar voor een dag in de winterse natuur. Met een sneeuwscooter rijd je de gids achterna. Op een bevroren meer leert hij je hoe je een gat boort door het dikke ijs. Vervolgens gaan de hengels uit (je zult je verbazen hoe klein die zijn) en met een beetje geluk vang je je verse lunch. Mocht je minder geluk hebben dan heeft de gids een alternatieve Lapse lunch bij zich.

Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur (+ €153 p.p.)

Vanmiddag neemt een gids je mee naar een lokale rendierboerderij. Hier krijg je uitleg over deze dieren en stap je vervolgens zelf de slee in. Een ervaren rendierherder bestuurt de slee zodat je heel relaxt van de natuur kunt genieten en foto's kunt maken natuurlijk. Terug bij het kampvuur staan de warme dranken en een Lapse lekkernij al voor je klaar.

Volle dag sneeuwscootersafari – 10.00 tot 16.00 uur (+ €208 p.p.)

Het is even wennen op een sneeuwscooter, maar na een goede uitleg rijd je al snel achter je ervaren gids aan. Deze neemt je deze dag mee naar plekken waar je tijdens de kortere trips niet kan komen. Rijdend door de indrukwekkende natuur wissel je uitzichten over de winterwereld en bevroren bossen af. Bij het kampvuur maakt de gids een Lapse lunch voor je klaar. Zorg ervoor dat de batterij van je camera opgeladen is, zodat je er ook thuis nog van kan genieten. Let op: voor het besturen van de sneeuwscooter moet je minimaal 18 jaar zijn en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

IJsvissen op het bevroren meer – 11.00 tot 13.30 uur (+ €99 p.p.)

Samen met een gids ga je vandaag ontdekken hoe het is om zo dicht bij de Noordpool te vissen. Het is een professionele ijs-visser en kan je er de beste foefjes over leren. Diep in het bos bij een bevroren meer boor je samen een gat en wacht je met hengel geduldig tot je beet hebt. Opwarmen kan bij het kampvuur met warme dranken.

Rendiersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 21.30 uur (+ €153 p.p.)

Sluit je dag af met een traditionele rendiersafari. Comfortabel rijd je in een rendierslee door de besneeuwde bossen. Dit alleen al is al iets wat je in Lapland eigenlijk gedaan moet hebben. Kijk ook omhoog want met een beetje geluk zie je ineens flarden groen, blauw en paars bewegen: het bekende noorderlicht.

Slapen in een glazen iglo – special stay (+ €0 p.p.)

Wil je het sneeuwhotel wel zien, maar hou je ook van wat meer comfort? Kies dan voor onze specal stay. In je kamer is het met gemiddeld 20° een stuk warmer, maar het meest bijzondere is het glazen dak waar vanuit je met een beetje geluk het noorderlicht gaat zien.

IJswakdobberen – 14.00 tot 17.00 uur (+ €93 p.p.)

Lapland ook eens op een andere manier ontdekken? Spring dan met een dik thermopak een ijswak in. Het water is tegen het vriespunt maar daar voel je door je pak echt niets van. Je dobbert gewichtloos tussen de ijsblokken in de Lapse natuur.

Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur (+ €74 p.p.)

De noordpool is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Onze Engelstalige gids kent de beste omstandigheden en leukste plekjes. Hij neemt je mee en terwijl je van een Lapse picknick geniet, wordt er verteld over het ontstaan en de mythes van het noorderlicht.

Winter wonderland chalet (2 nachten) (+ €0 p.p.)

Slaap (ook) de laatste twee nachten van je Lapland-reis in een winter wonderland chalet. Wij reserveren dan een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met kachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus!

Rendiersafari en ijsvissen – 09.15 tot 13.15 uur (+ €165 p.p.)

Ga vier uur lang de natuur in en krijg een goed beeld van hoe er vroeger door de bossen gereden werd met een traditionele rendierslee. Je hebt de teugels zelf in de hand. Midden op een bevroren meer stop je en boor je een gat in het ijs. Geduldig wacht je af of je beet hebt. Opwarmen kan bij het kampvuur met gegrilde worstjes voor als je geen geluk met het vissen had :).

Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur (+ €74 p.p.)

Samen met een gids ga je de wildernis van Lapland in. Je bindt een soort tennisrackets onder en gaat de bossen in. Doordat je gewicht verdeeld wordt is het een stuk eenvoudiger lopen en word je één met het winter wonderland.

Sneeuwscootersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 22.00 (+ €135 p.p.)

Een avond vol adrenaline als je met een sneeuwscooter door de donkere bossen rijdt. Een gids geeft je een goede uitleg, zodat je al snel zonder problemen door het winterlandschap glijdt. Het is niet te garanderen, maar des te bijzonder is het als je boven je de flarden groen en paars van het noorderlicht ziet. Bij het kampvuur vertelt de gids je alles over het bijzondere natuurverschijnsel (hopelijk) direct boven je.

Transfer hotel Rovaniemi naar luchthaven Rovaniemi

Vandaag word je wakker en hopelijk heb je het meeste uit je Lapland reis gehaald. Een chauffeur staat, afhankelijk van je terugvlucht, voor je klaar en brengt je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met je bagage vol vuile was en een hoofd vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde Lapland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Winter wonderland 369 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen