Lapland, even proeven (op aanvraag)
664 p.p. *
  1. Start in Rovaniemi - aankomst op 10/01/2019
  2. Einde: laatste dag in Rovaniemi op 13/01/2019
Totaalprijs voor 2 personen 1.328,- *
* excl. internationale vlucht
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Lapland, even proeven (op aanvraag)

Duur: vanaf 4 dagen / 3 nachten
Reisperiode: 7 januari tot 14 april 2019
Startdag: woensdag
Prijs: € 664,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken
Op aanvraag: Alleen op aanvraag ivm beperkte beschikbaarheid

Een lang weekend Lapland, in deze korte reis slaap je naar keuze in een leuk stadshotel in Rovaniemi of in een sfeervol chalet met eigen sauna: je eigen winterhuisje. Een safari met enthousiaste husky's hebben we al voor je ingepland en voor de rest kies je zelf hoe druk of relaxt je het tijdens je Lapland weekend wilt maken. Bezoek een rendierboerderij, waarna je de rendieren meeneemt de natuur in. Ga ijsvissen met een professional of ontdek de kneepjes van het sneeuwscooteren. Dit zijn maar enkele van de keuzes voor de komende dagen. Onze favoriet: een Lapse picknick onder het noorderlicht. De excursies zijn niet dagelijks, daarom start deze Lapland weekend reis op woensdagen.

Dag Reisschema

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina vliegtickets Lapland.

Winter wonderland chalet (3 nachten) (+ €20 p.p.)

Start je de reis liever met het echte wildernisgevoel? Kies dan voor deze upgrade. Wij reserveren een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met houtkachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor dit winter wonderland chalet.

Rendiersafari en ijsvissen – 09.15 tot 13.15 uur (+ €168 p.p.)

Ga vier uur lang de natuur in en krijg een goed beeld van hoe er vroeger door de bossen gereden werd met een traditionele rendierslee. Je hebt de teugels zelf in de hand. Midden op een bevroren meer stop je en boor je een gat in het ijs. Geduldig wacht je af of je beet hebt. Opwarmen kan bij het kampvuur met gegrilde worstjes voor als je geen geluk met het vissen had :).

Volle dag sneeuwscootersafari – 10.00 tot 16.00 uur (+ €202 p.p.)

Het is even wennen op een sneeuwscooter, maar na een goede uitleg rijd je al snel achter je ervaren gids aan. Deze neemt je deze dag mee naar plekken waar je tijdens de kortere trips niet kan komen. Rijdend door de indrukwekkende natuur wissel je uitzichten over de winterwereld en bevroren bossen af. Bij het kampvuur maakt de gids een Lapse lunch voor je klaar. Zorg ervoor dat de batterij van je camera opgeladen is, zodat je er ook thuis nog van kan genieten. Let op: voor het besturen van de sneeuwscooter moet je minimaal 18 jaar zijn en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een scooterrijbewijs.

Rendiersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 21.30 uur (+ €153 p.p.)

Sluit je dag af met een traditionele rendiersafari. Comfortabel rijd je in een rendierslee door de besneeuwde bossen. Dit alleen al is al iets wat je in Lapland eigenlijk gedaan moet hebben. Kijk ook omhoog want met een beetje geluk zie je ineens flarden groen, blauw en paars bewegen: het bekende noorderlicht.

IJswakdobberen – 14.00 tot 17.00 uur (+ €93 p.p.)

Lapland ook eens op een andere manier ontdekken? Spring dan met een dik thermopak een ijswak in. Het water is tegen het vriespunt maar daar voel je door je pak echt niets van. Je dobbert gewichtloos tussen de ijsblokken in de Lapse natuur.

Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur (+ €75 p.p.)

Samen met een gids ga je de wildernis van Lapland in. Je bindt een soort tennisrackets onder en gaat de bossen in. Doordat je gewicht verdeeld wordt is het een stuk eenvoudiger lopen en word je een met het winter wonderland.

Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur (+ €75 p.p.)

De noordpool is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Onze Engelstalige gids kent de beste omstandigheden en leukste plekjes. Hij neemt je mee en terwijl je van een Lapse picknick geniet, wordt er verteld over het ontstaan en de mythes van het noorderlicht.

Transfer hotel Rovaniemi naar luchthaven Rovaniemi

Vandaag word je wakker en hopelijk heb je het meeste uit je Lapland reis gehaald. Een chauffeur staat, afhankelijk van je terugvlucht, voor je klaar en brengt je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met je bagage vol vuile was en een hoofd vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde Lapland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Lapland, even proeven (op aanvraag) 664 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen