Lapland, even proeven
269 p.p. *
  1. Start in Rovaniemi - aankomst op 22/09/2019
  2. Einde: laatste dag in Rovaniemi op 25/09/2019
Totaalprijs voor 2 personen 538,- *
* excl. internationale vlucht
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Lapland, even proeven

Duur: vanaf 4 dagen / 3 nachten
Reisperiode: 6 januari tot 13 april 2020
Startdag: woensdag
Prijs: € 269,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Een lang weekend Lapland, in deze korte reis slaap je naar keuze in een leuk stadshotel in Rovaniemi of in een sfeervol chalet met eigen sauna: je eigen winterhuisje. Een safari met enthousiaste husky's hebben we al voor je ingepland en voor de rest kies je zelf hoe druk of relaxt je het tijdens je Lapland weekend wilt maken. Bezoek een rendierboerderij, waarna je de rendieren meeneemt de natuur in. Ga ijsvissen met een professional of ontdek de kneepjes van het sneeuwscooteren. Dit zijn maar enkelen van de keuzes voor de komende dagen. Onze favoriet: een Lapse picknick onder het Noorderlicht. De excursies zijn niet dagelijks, daarom start deze Lapland weekend reis op woensdagen.

Dag Reisschema

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina vliegtickets Lapland.

Winter wonderland chalet (3 nachten) (+ €0 p.p.)

Start je de reis liever met het echte wildernisgevoel? Kies dan voor deze upgrade. Wij reserveren een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met houtkachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor dit winter wonderland chalet.

Sneeuwscooteren rondom Rovaniemi – 14.30 tot 16.30 uur (+ €107 p.p.)

Het is even wennen als je het nog nooit gedaan hebt, maar met de uitleg van een gids heb je de sneeuwscooter zo onder controle. Met zijn tweeën per sneeuwscooter cross je voor je het weet als een pro door het winterse landschap. Wil je in je eentje de sneeuwscooter besturen dan kunnen we dit voor een meerprijs ook reserveren. Let op: je moet minimaal 18 jaar zijn en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur (+ €99 p.p.)

Na het avondeten spring je met een thermopak aan in een uitgehakt gat in het poolijs. Geen zorgen het lijkt koud, maar omdat je je eigen kleren gewoon aan hebt merk je er niets van. Ontspannen dobber je in het water. Op een heldere nacht kun je al dobberend prachtige sterren zien en blijf vooral duimen voor het noorderlicht.

Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur (+ €74 p.p.)

De noordpool is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Onze Engelstalige gids kent de beste omstandigheden en leukste plekjes. Hij neemt je mee en terwijl je van een Lapse picknick geniet, wordt er verteld over het ontstaan en de mythes van het noorderlicht.

Per sneeuwscooter naar sneeuwhotel- 10.00 tot 16.00 uur (+ €0 p.p.)

Iedere winter wordt er in Lapland een hotel volledig gemaakt van sneeuw en ijs. De receptie, bedden en zelfs de glazen in de bar zijn van bevroren water. Dat moet je dan ook gezien hebben. Om hier te komen stap je op een sneeuwscooter. Glijdend door ijsbossen en over bevroren meren kom je aan bij het hotel. Hier ontdek je hoe het hotel gebouwd wordt.

Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur (+ €149 p.p.)

Vanmiddag neemt een gids je mee naar een lokale rendierboerderij. Hier krijg je uitleg over deze dieren en stap je vervolgens zelf de slee in. Een ervaren rendierherder bestuurt de slee zodat je heel relaxt van de natuur kunt genieten en foto's kunt maken natuurlijk. Terug bij het kampvuur staan de warme dranken en een Lapse lekkernij al voor je klaar.

Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur (+ €74 p.p.)

Samen met een gids ga je de wildernis van Lapland in. Je bindt een soort tennisrackets onder en gaat de bossen in. Doordat je gewicht verdeeld wordt is het een stuk eenvoudiger lopen en word je één met het winter wonderland.

Sneeuwscootersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 22.00 (+ €135 p.p.)

Een avond vol adrenaline als je met een sneeuwscooter door de donkere bossen rijdt. Een gids geeft je een goede uitleg, zodat je al snel zonder problemen door het winterlandschap glijdt. Het is niet te garanderen, maar des te bijzonder is het als je boven je de flarden groen en paars van het noorderlicht ziet. Bij het kampvuur vertelt de gids je alles over het bijzondere natuurverschijnsel (hopelijk) direct boven je.

Een koninkrijk van sneeuw en ijs (extra dag) (+ €0 p.p.)

In de loop van de dag word je opgehaald en gebracht naar wat voor veel reizigers het hoogtepunt van hun Lapland wintervakantie is. Je slaapt namelijk in een hotel gemaakt van sneeuw en ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Binnen is het met gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Tijdens een tour door het hotel vertelt de gids over hoe het hotel ieder jaar weer opnieuw gemaakt wordt en kom je leuke details te weten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen op het matras die je warm houden... slaap lekker! De volgende ochtend word je gewekt met een warm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet klaar. Hierna reis je terug naar de luchthaven van Rovaniemi.

Transfer hotel Rovaniemi naar luchthaven Rovaniemi

Vandaag word je wakker en hopelijk heb je het meeste uit je Lapland reis gehaald. Een chauffeur staat, afhankelijk van je terugvlucht, voor je klaar en brengt je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met je bagage vol vuile was en een hoofd vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde Lapland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Lapland, even proeven 269 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen