Actief in Lapland
315 p.p. *
  1. Start in Rovaniemi - aankomst op 19/01/2021
  2. Einde: laatste dag in Rovaniemi op 23/01/2021
Totaalprijs voor 2 personen 630,- *
* excl. internationale vlucht
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Actief in Lapland

Duur: 5 dagen / 4 nachten
Reisperiode: 6 januari tot 13 april 2020
Startdag: zaterdag en woensdag
Prijs: € 315,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Wie aan Fins Lapland denkt, ziet al snel huskyhonden en besneeuwde landschappen voor zich. Daarom hebben we deze excursie al standaard opgenomen in je reis. Verder kies je zelf welke avonturen je in Fins Lapland wilt beleven. Stap het water in, dobber onder het Noorderlicht of cross over de bevroren vlaktes op een sneeuwscooter. Overnacht in een hotel waar het ontbijt al voor je klaarstaat of kies voor een eigen huisje in de ruige natuur. Op deze manier puzzel je je eigen Lapland-rondreis in elkaar. In verband met de excursies die niet dagelijks starten kun je deze reis op elke woens- en zaterdag beginnen.

Dag Reisschema

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina vliegtickets Lapland.

Winter wonderland chalet (2 nachten) (+ €0 p.p.)

Start je wintervakantie met het echte wildernisgevoel en kies voor deze upgrade-optie. Wij reserveren dan voor de eerste twee nachten een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met kachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus! Reis je met 4 tot 8 personen dan zijn er geen meerkosten voor het winter wonderland chalet.

Sneeuwscooteren rondom Rovaniemi – 14.30 tot 16.30 uur (+ €107 p.p.)

Het is even wennen als je het nog nooit gedaan hebt, maar met de uitleg van een gids heb je de sneeuwscooter zo onder controle. Met zijn tweeën per sneeuwscooter cross je voor je het weet als een pro door het winterse landschap. Wil je in je eentje de sneeuwscooter besturen dan kunnen we dit voor een meerprijs ook reserveren. Let op: je moet minimaal 18 jaar zijn en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Rendiersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 21.30 uur (+ €153 p.p.)

Sluit je dag af met een traditionele rendiersafari. Comfortabel rijd je in een rendierslee door de besneeuwde bossen. Dit alleen al is al iets wat je in Lapland eigenlijk gedaan moet hebben. Kijk ook omhoog want met een beetje geluk zie je ineens flarden groen, blauw en paars bewegen: het bekende noorderlicht.

IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur (+ €100 p.p.)

Na het avondeten spring je met een thermopak aan in een uitgehakt gat in het poolijs. Geen zorgen het lijkt koud, maar omdat je je eigen kleren gewoon aan hebt merk je er niets van. Ontspannen dobber je in het water. Op een heldere nacht kun je al dobberend prachtige sterren zien en blijf vooral duimen voor het noorderlicht.

Per sneeuwscooter naar sneeuwhotel- 10.00 tot 16.00 uur (+ €214 p.p.)

Iedere winter wordt er in Lapland een hotel volledig gemaakt van sneeuw en ijs. De receptie, bedden en zelfs de glazen in de bar zijn van bevroren water. Dat moet je dan ook gezien hebben. Om hier te komen stap je op een sneeuwscooter. Glijdend door ijsbossen en over bevroren meren kom je aan bij het hotel. Hier ontdek je hoe het hotel gebouwd wordt.

IJswakdobberen – 14.00 tot 17.00 uur (+ €95 p.p.)

Lapland ook eens op een andere manier ontdekken? Spring dan met een dik thermopak een ijswak in. Het water is tegen het vriespunt maar daar voel je door je pak echt niets van. Je dobbert gewichtloos tussen de ijsblokken in de Lapse natuur.

Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur (+ €97 p.p.)

Samen met een gids ga je de wildernis van Lapland in. Je bindt een soort tennisrackets onder en gaat de bossen in. Doordat je gewicht verdeeld wordt is het een stuk eenvoudiger lopen en word je één met het winter wonderland.

Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur (+ €93 p.p.)

De noordpool is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten. Onze Engelstalige gids kent de beste omstandigheden en leukste plekjes. Hij neemt je mee en terwijl je van een Lapse picknick geniet, wordt er verteld over het ontstaan en de mythes van het noorderlicht.

Winter wonderland chalet (2 nachten) (+ €0 p.p.)

Slaap (ook) de laatste twee nachten van je Lapland-reis in een winter wonderland chalet. Wij reserveren dan een chalet aan de rand van Rovaniemi. De chalets hebben een eigen keuken, sauna en woonkamer met kachel. Er zijn twee slaap- en badkamers en een loft. Je eigen huisje in het besneeuwde bos dus!

Sneeuwscooter, rendieren en de kerstman – 09.30 tot 16.00 (+ €208 p.p.)

Heb je ooit al eens de echte kerstman ontmoet? Bij Rovaniemi heeft hij het officiële postadres. Hét moment voor een selfie met hem en zijn helpers. Struin langs de sfeervolle huizen en winkeltjes voor de souvenirs. Na de lunch stap je op een sneeuwscooter en bezoek je een lokale rendierboerderij, waar je tijdens een kort ritje het rendierrijbewijs haalt.

IJsvissen op het bevroren meer – 11.00 tot 13.30 uur (+ €99 p.p.)

Samen met een gids ga je vandaag ontdekken hoe het is om zo dicht bij de Noordpool te vissen. Het is een professionele ijs-visser en kan je er de beste foefjes over leren. Diep in het bos bij een bevroren meer boor je samen een gat en wacht je met hengel geduldig tot je beet hebt. Opwarmen kan bij het kampvuur met warme dranken.

Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur (+ €153 p.p.)

Vanmiddag neemt een gids je mee naar een lokale rendierboerderij. Hier krijg je uitleg over deze dieren en stap je vervolgens zelf de slee in. Een ervaren rendierherder bestuurt de slee zodat je heel relaxt van de natuur kunt genieten en foto's kunt maken natuurlijk. Terug bij het kampvuur staan de warme dranken en een Lapse lekkernij al voor je klaar.

Sneeuwscootersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 22.00 (+ €129 p.p.)

Een avond vol adrenaline als je met een sneeuwscooter door de donkere bossen rijdt. Een gids geeft je een goede uitleg, zodat je al snel zonder problemen door het winterlandschap glijdt. Het is niet te garanderen, maar des te bijzonder is het als je boven je de flarden groen en paars van het noorderlicht ziet. Bij het kampvuur vertelt de gids je alles over het bijzondere natuurverschijnsel (hopelijk) direct boven je.

Een koninkrijk van sneeuw en ijs (extra dag) (+ €28 p.p.)

In de loop van de dag word je opgehaald en gebracht naar wat voor veel reizigers het hoogtepunt van hun Lapland wintervakantie is. Je slaapt namelijk in een hotel gemaakt van sneeuw en ijs: de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. Binnen is het met gemiddeld 0 tot 5 graden warmer dan buiten. Tijdens een tour door het hotel vertelt de gids over hoe het hotel ieder jaar weer opnieuw gemaakt wordt en kom je leuke details te weten. Voor de nacht krijg je een dik thermopak, een slaapzak en wat rendiervellen op het matras die je warm houden... slaap lekker! De volgende ochtend word je gewekt met een warm bessendrankje en staat er een ontbijtbuffet klaar. Hierna reis je terug naar de luchthaven van Rovaniemi.

Transfer hotel Rovaniemi naar luchthaven Rovaniemi

Vandaag word je wakker en hopelijk heb je het meeste uit je Lapland reis gehaald. Een chauffeur staat, afhankelijk van je terugvlucht, voor je klaar en brengt je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Met je bagage vol vuile was en een hoofd vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde Lapland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Actief in Lapland 315 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Direct boeken is niet mogelijk ivm beperkte beschikbaarheid

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen