Winter op zijn best
1393 p.p. *
  1. Start in Reykjavik - aankomst op 16/06/2020
  2. Einde: laatste dag in Reykjavik op 27/06/2020
Totaalprijs voor 2 personen 2.786,- *
* excl. internationale vlucht en auto
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Winter op zijn best

Duur: vanaf 12 dagen / 11 nachten
Reisroute: Reykjavik - Golden Circle - Skaftafell - Oostfjorden - Myvatn - Akureyri & Dalvik - Reykholtsdal - Reykjavik
Optioneel: Schiereiland Snaefellsnes
Prijs: € 1.393,- p.p. bij 2 personen
Huurauto: Optioneel bij te boeken
Reisperiode: 1 oktober - 30 april

Je start deze reis in hip Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Via een spuwende geiser, bevroren watervallen en een ijslagune bij Skaftafell NP reis je naar de oostfjorden en de ruige natuur van Noord-IJsland in de winter. In de IJslandse winter zijn de dagen kort en heb je meer kans op sneeuwbuien waardoor delen van de weg afgesloten kunnen worden. We plannen hierom genoeg dagen in zodat we vertraging kunnen voorkomen. Stel je flexibel op, geniet van de spectaculaire uitzichten, bind je spijkerschoenen onder en haal de kou uit je lichaam in een thermaal bad. 38 graden voelde nog nooit zo lekker.

Dag Reisschema

 

Huurauto

De huurauto in IJsland is nog niet inbegrepen in de reissom. Riksja IJsland werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid. Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via deze zoekmachine. Je kunt het regelen van een huurauto ook aan ons overlaten, dit geef je aan wanneer je de reis aanvraagt of boekt.

Belangrijk: 

Houd er rekening mee dat voor deze winterreis een 4wd huurauto verplicht is.

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Meer informatie vind je op de pagina vliegtickets IJsland.

Snorkel tussen continenten (+ €194 p.p.)

Je twijfelt even maar dan spring je er toch in. Het water tussen de twee continentale platen van Thingvellir NP is het hele jaar ongeveer 4 graden. In je thermopak laat je je 4 uur lang ontspannen met de stroming meedrijven. In het kristalheldere water kijk je soms wel honderd meter ver naar golvende groene algen en goudgele rotsen. Wil je dit beleven dan raden we je aan een extra nacht in te plannen. Lees meer

Witte sporen op de Langjökull-gletsjer (+ €300 p.p.)

Wie houdt van avontuur, kan in de Golden Circle met een sneeuwscooter de Langjökull-gletsjer op. Rond het middaguur word je bij de Gullfoss-waterval opgehaald en naar de gletsjer gebracht. Witte sporen vormen zich in het verse sneeuw terwijl je met een gids de op een na grootste gletsjer van IJsland verkent. In verband met de tijd raden we je aan om een extra nacht in te plannen. Lees meer

Walvisstaarten in het noorden (inclusief extra nacht) (+ €204 p.p.)

Tussen 1 maart en tot 30 november kun je in het noorden van IJsland op zoek gaan naar immense walvissen. Nadat je in Akureyri bij je hotel hebt ingecheckt, rijd je door naar het vissersdorp Dalvik. Hier stap je aan boord van een houten schip en ga je op zoek naar walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Op de terugweg naar de kade gaat vaak de hengel uit voor een verser dan vers snack aan boord.

In de gletsjer (+ €215 p.p.)

Ooit afgevraagd hoe een gletsjer er van binnen uitziet? Bind dan de sneeuwijzers onder en ga dit samen met een gids en andere reizigers ontdekken. In de Langjökull-gletsjer is een gangenstelsel uitgegraven waarin je terug kijkt in de geschiedenis. Behalve onvoorstelbaar veel tinten wit en blauw zijn er ook as-lagen van eerdere vulkaanuitbarstingen te zien. Lees meer
Ze komen erg dichtbij...

Orka’s in de fjorden, Snaefellsnes (inclusief 2 extra nachten) (+ €299 p.p.)

Tussen half november en half april kun je op het schiereiland Snaefellsnes op zoek gaan naar orka’s. In deze maanden zitten de orka’s vaak in een fjord op zoek naar haringen. Je kunt deze zeezoogdieren dan van heel dichtbij zien. Trek warme kleren aan want op het dek kan het behoorlijk fris zijn. Met een beetje geluk zwemmen er speelse dolfijnen met de boot mee.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde IJsland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

Winter op zijn best 1393 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen