Activiteiten in Noorwegen

Leer tijdens je korte reis door Noorwegen de Noren kennen en combineer dit met een dag of twee wintersporten. Van soft- tot extreme sporten, je bouwt je eigen actieve reis in elkaar. Wij hebben hier een aantal gidsen gevonden die je het gebied graag laten zien. Op jouw eigen niveau en aan te passen naar jouw wensen. Een dag de hoge berg op voor een uitdagende afdaling of wafels in de sneeuw eten met uitzicht over de fjorden. De keuze is aan jou, veel plezier!

Dagtour door de fjorden

Vandaag ga je de hele dag op pad om de omgeving van Voss en de inwoners van Noorwegen te leren kennen. Wij zorgen dat er een 4WD huurauto voor je klaarstaat in Voss en de route bij je hebt die je vandaag gaat rijden. Je begint met een bezoek aan het uitzichtpunt bij de Skjervsfossen waterval. Uitzicht over de fjorden terwijl 200 meter onder je de waterval naar beneden klettert: dit is Noorwegen. De hele dag rijd je langs de fjorden en door de kleine dorpen, de route eindigt bij een oud hotel direct aan het water van de fjord. Binnen is oude glorie, maar je bent hier voor het zwembad. Stap in en het water en zwem naar buiten, hier wacht je het uitzicht over de fjord. Zet de bubbels aan en kom bij van je dag toeren. Uitgerust rijd je in een half uurtje terug naar het hotel.

Prijs: € 135,00 euro per persoon bij 2 personen

Cross-country-skiën

Samen met Derek ga je vandaag de berg op voor een dag touren op skiës. Derek bekijkt de condities op de bergen en zoekt de beste plek uit voor vandaag. Je “loopt” op je ski’s naar boven en stopt onderweg voor een lunch van Noorse wafels. Crème fraiche en cloudberry jam of gesmolten kaas, als je meer fan van hartig bent. Na de lunch ski je naar beneden. Deze dag is zowel voor beginners als meer ervaren wintersporters. Een leuk extraatje: Derek en zijn team maken de hele dag foto’s en video’s, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je beste facebook of insta foto. Je krijgt de foto’s, hij vraagt alleen wat extra voor de grote bestanden die je nodig hebt om goede foto’s uit te printen.


Prijs: €165,00 per persoon

IJsklimmen

Op zoek naar meer avontuur? Ga dan op pad met Steinar, hij houdt meer van de extreme sporten en vandaag ga je met hem een bevroren waterval beklimmen. Ervaring is niet nodig, alleen warme kleding. Steiner zorgt voor de rest. Je wordt opgehaald bij het hotel. All geared up, met je helm op, je spijkerschoenen onder en je tuigje aan, ben je klaar om omhoog te gaan. Je bent de hele dag aan het klimmen onder het toeziende oog van Steiner en zijn team. Je krijgt een welverdiende lunch en koffie zodat je klaar bent voor de volgende waterval.

 

Prijs: €159,00 per persoon

Skipas

Voss is het dorp dat de meeste olympische sporters van Noorwegen voorbrengt. Zelf zeggen de inwoners dat ze met ski’s aan geboren worden. Als dit gebied goed genoeg is voor deze topatleten dan willen wij jou ook de kans geven om te kijken of er een olympiër in jou schuilt. We regelen een skipas voor een dag, zodat je het hele gebied kunt doen. Er zijn 24 afdalingen, groen, blauw, wat rood en zwart. In Noorwegen heb je ook de mogelijkheid om ’s avonds een paar afdalingen te doen. Wil je dit een keer meemaken? Laat het ons weten, dan regelen we een dagpas inclusief avondtoegang.

Wil je liever een dagje meer gaan skiën of snowboarden? Laat het ons weten dan regelen we een meerdaagse pas (eventueel met avondafdalingen). De lampen op de piste staan aan tot 20.30 uur op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Prijs: €49,00 per persoon
Kinderprijs tot 12 jaar: €38,00 per persoon

Kajak tour

Je stapt naar buiten en ziet je eigen adem, is het niet te koud om te gaan kajakken? Zeker niet, je kleedt je warm aan (en krijgt een extra broek en jas!). Tijdens het kajakken ben je constant in beweging, dus koud heb je het niet. Vooral niet als je naast je water in de lucht geblazen ziet worden en een Noorse dolfijn naast je zwemt, óf misschien wel een orka! Ze jagen hier op de haring in de fjorden, juist in de winter. Blijf rustig zitten en volg de instructies van de gids, maar bovenal: geniet! Je bent een halve dag op pad, in een eenmanskajak of een tweemanskajak. De gids zoekt uit welke fjord het beste te bevaren is en daar ga je het water op. De tour is inclusief lunch en een warm drankje.

 

Prijs: €114,00 per persoon
Kinderprijs tot 15 jaar: €75,00

Dagtour voor ervaren skiërs

Ben je een ervaren wintersporter en houd je wel van een uitdaging, dan is dit jouw excursie. Steinar neemt je mee de steile berg op, waarna een uitdagende afdaling wacht. Ben je niet ervaren dan raden we deze excursie niet aan, want eenmaal op die hoge steile berg moet je er ook weer af… Deze excursie duurt een dag omdat je naar de bergen een stuk verderop moet. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je hotel, lunch is inclusief en een zeer ervaren gids die volledig uitgerust met je meegaat.

 

 

Prijs: € 145,00 per persoon

Sneeuwschoenwandelen

Vandaag ga je leren wat “friluftslive” betekent. De Noren streven er naar om buitenshuis te leven en respect voor de natuur is belangrijk voor hen. Tijdens deze sneeuwwandeling ga je meemaken waarom de Noren zoveel mogelijk van hun tijd in de natuur door willen brengen. Je gaat met de gids in de skilift de berg op, naar het Hanguren plateau. Hier doe je de sneeuwschoenen aan en ga je van de gebaande sneeuwpistes op pad naar de plekken met de gaafste uitzichten over de fjorden, valleien en bergen. Samen met de gids maak je een lunchplek in de sneeuw klaar en bouw je een kampvuur om je lunch op klaar te maken. De lunch maak je met lokale producten en ondertussen vertelt de gids over de lokale tradities en de betekenis van friluftslive. Zittend in de sneeuw bij het warme vuur met uitzicht over besneeuwd Noorwegen, begin je te begrijpen waarom men hier zoveel mogelijk buiten is.
De tour begint om 09.30 uur en duurt ongeveer 6 uur. De gids kijkt waar de condities op de berg het beste zijn om te gaan sneeuwwandelen. Je kunt deze excursie doen met een normale conditie en je hoeft geen wintersport ervaring te hebben. Deze excursie kan elke dag van de week (behalve 22-26 december en 31-2 januari 2019) en ik mogelijk voor kinderen van 8 jaar.

Prijs: €185,00 per persoon