Riksja Egypte

Naar boven

Zeven redenen waarom Egypte op je bucketlist hoort

blog

In Egypte vind je natuurlijk de beroemde piramides van Gizeh maar ook prachtige natuur: groene oases, grote woestijnen en natuurlijk de Nijl die dwars door het land loopt. Na slechts 4,5 uur vliegen stap je uit in een compleet andere wereld! Twijfel je nog of een individuele rondreis door Egypte voor jou geschikt is? We geven je zeven redenen waarom Egypte vandaag nog een plekje op je bucketlist verdient.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 6 december
Geschreven door
Yvana Gartner
Reis-Egypte

#1 Een verre reis op maar 4,5 uur vliegen

4,5 uur vliegen en je begeeft je in een compleet andere wereld. Het is er warmer, drukker, chaotischer en er heerst natuurlijk een compleet andere cultuur dan in Europa. Toch is het net zo makkelijk te bereiken. Van te voren hoef je weinig te regelen, bij aankomst ontvang je je visa en als je gevaccineerd bent hoef je je ook niet te testen!

#2 De Gizeh piramides en veel meer moois!

De Gizeh piramides, een van de wereldwonderen en misschien wel een los puntje op je bucketlist; eens moet je ze in het echt gezien hebben toch? Maar naast deze drie zijn er nog veel meer piramides, zo’n 140 en ook bijzondere (overblijfselen van) tempels, paleizen en tombes. Luxor mag bijvoorbeeld niet ontbreken in je reis naar Egypte, dat is echt hét culturele en heilige middelpunt van de oude Egyptische beschaving.

Egypte-Piramides-rondreis
Duiken-egypte-reizen

#3 Een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers

Als je gek bent op de onderwaterwereld kun je je geluk niet op in Egypte! De rode zee zit vol met kleurrijk koraal en tropische vissen. Het is een van ‘s werelds mooiste duikplekken. En toegankelijk voor zowel de ervaren als onervaren duiker. En ook snorkelen is een perfecte manier om al het moois te bewonderen. Dus als je graag een kleurrijk koraal met vele prachtige visjes wil zien, is een reis naar Egypte een must!

#4 Onvergetelijk avontuur in de woestijn

Denk je aan Egypte, dan denk je aan woestijn. En de beste manier om die te verkennen is in een stoere 4×4 met chauffeur om niet te verdwalen! Onderweg kom je langs groene oases met hier en daar mooie watervallen. En eenmaal aangekomen in the middle of nowhere slaap je met je matje op het zand onder een duizelingwekkende sterrenhemel. Door de weinige lichtvervuiling is de hemel ongelofelijk helder en mooi.

4x4-woestijn-Egypte-reizen
Egypte-nijlcruise-Felukka-rondreis

#5 Een Nijlcruise met een traditionele zeilboot

Varen over de Nijl met een felukka-zeilboot of traditionele dahabiya is absoluut iets dat op je bucketlist thuishoort. Geruisloos vaar je langs de oevers waar boeren hard werken, kinderen spelen en ezels en buffels een bad nemen nemen. Dat laatste doe je zelf ook, heerlijk zwemmen in de Nijl. En wat ons betreft misschien wel het mooiste van alles: op het dek onder de prachtige sterrenhemel slapen op de rustige deining van de Nijl.

#6 Egypte is het hele jaar door een ideale bestemming

Het ligt misschien wat voor de hand maar het is zeker niet onbelangrijk, Egypte is het hele jaar door fantastisch te bereizen. Het is er er altijd warm en er valt weinig regen. De herfst en lente hebben de meest ideale temperatuur, maar ook in de winter is het er aangenaam met zon en zo’n 20 graden.

Rondreis-Egypte-piramide
Egypte-eten-reizen-Lokale-keuken

#7 Eten om je vingers bij af te likken

Egypte kent een heerlijke keuken. Zo heb je als voorgerecht vaak de Egyptische mezze met hoummous, baba ganoush, tahin en Waganoush, echt heel lekker!. Als hoofdgerecht is Fiteer (een soort pizza) en Falafel heerlijk en als je van vlees houdt is er genoeg keus met o.a. kebab, mixed grill en kofta. Een lekker bijgerecht is sambusa (een soort driehoek loempia met kaas of vlees), deze moet je zeker geproefd hebben tijdens je reis naar Egypte! En voor het dessert raden wij Oum ali aan, dat is een soort Egyptische broodpudding. Om het diner af te sluiten drink je thee of Egyptische koffie en rook je eventueel een waterpijp.

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern