Menu background

Naar boven

Met de trein door de Andes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Alausí – Nariz del Diablo
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  treinreis Alausi - duivelsneus (el Nariz del Diablo)
 • Reissom:
  € 114,- p.p. bij 2 personen
✓ Beleef de Andes vanuit een trein
✓ Overnacht in een sfeervol familiehotel vlakbij het treinstation
✓ Goede tussenstop op de weg van Baños naar Cuenca
Ecuador reis Alausi trein
Decorative torn edge

Dag 1 – Ecuador reis Alausi, aankomst

Afhankelijk van waar je vandaan komt reis je na je ontbijt naar Alausi waar je morgen een treinrit door de Andes maakt. De trein maakt van dinsdag tot zondag een tocht waarbij je in de autoferry kan zitten. In de middag kom je aan bij het busstation van Alausi. Wandel zo’n 5 minuten naar de hostería aan de rand van het stadje. Met een kleurrijke binnenplaats vol bloeiende geraniums, twee vrolijk kwispelende honden en een weids uitzicht over het treinstadje voel je je hier – net als wij – vast snel thuis. Nadat je hebt kennisgemaakt met de eigenaar kun je je spullen op je kamer kwijt.

Heb je inmiddels al een beetje trek gekregen, op de hoek van de straat ligt een geliefde lunchplek, La Higuera. Hier kun je met z’n tweetjes voor $6 lunchen. Geniet van je maaltijd en een goede nacht in de hosteria en maak je op voor de rit door de Andes.

Decorative torn edge

Dag 2 Alausi – Nariz del Diablo – Alausi

Gedurende de ochtend zie je steeds meer mensen zich vanuit het stadje naar het centraal gelegen station bewegen. Rond 11:00 uur komt de trein het station binnenrijden. De trein zigzagt tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden. Het boemeltje baant een weg door de bergketen langs cactussen, kabbelende beken, steile bergwanden en ravijnen. Daarna begin je aan het laatste meest steile stuk naar de Duivelsneus. Je kan soms wel honderden meters naar beneden kijken. Aangekomen bij de Duivelsneus is er een stop waarbij iedereen even tijd heeft om foto’s te maken en een kop koffie te drinken. Houd rekening met een toeristische ervaring: tijdens de tussenstop wordt vaak ook een dans opgevoerd en wordt er gevraagd of je mee wilt dansen. Persoonlijk vinden wij dit een grote afbreuk doen aan de authenticiteit. Na deze stop keert de trein om langs dezelfde weg terug naar het treinstation van Alausi te rijden.

Alausi vinden wij een knus stadje, maar naast de treinrit is hier niet veel meer te beleven. Haal je bagage op bij de hosteria en neem nog een broodje mee voor onderweg. Vanaf het busstation reis je door naar je volgende Ecuadorbestemming, Cuenca. De busrit naar Cuenca duurt zo’n 4 uur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met