Riksja Family Cuba

Naar boven

Overnachten in Cuba

Vervoer & verblijf

Viñales, Cuba

Waar slaap je in Cuba?

Tijdens je Riksja Family Cuba reis verblijf je veelal in casas particulares (ook wel casas genoemd). Dé manier om kennis te maken met de lokale bevolking en je toch een beetje thuis te voelen. Omdat de casas eigendom zijn van de Cubanen zelf zijn ze qua sfeer en inrichting allemaal anders. Zo ervaar je in Viñales het echte plattelandsgevoel en verblijf je in Trinidad vaak in een typisch koloniaal huis. Wat de casas met elkaar gemeen hebben is dat de eigenaren hart hebben voor hun huis en jou en je gezin thuis willen laten voelen.

Casas

Riksja Family Cuba heeft een breed netwerk van casas, die wij regelmatig bezoeken en zorgvuldig selecteren op de juiste combinatie van ligging, sfeer, comfort, hygiëne en natuurlijk een vriendelijke service. We hebben een aantal casas geselecteerd waar je met het hele gezin op één kamer kunt verblijven. Kinderkortingen zijn van toepassing tot en met 11 jaar.

Cuba twee weken - casa Havana
rondreis Cuba twee weken - zwembad Hotel Varadero, Cuba met kinderen

Hotel

Met de tropische temperaturen op Cuba vonden wij het tijdens onze Riksja Family Cuba reis fijn om af en toe een frisse duik in het zwembad te kunnen nemen. Er zijn maar weinig casas die een zwembad hebben. Daarom kiezen we soms toch voor een hotel. Cuba is een communistisch land. Dat betekent dat ook de hotels in Cuba in handen zijn van de Cubaanse staat. Het communisme is in de meeste hotels duidelijk zichtbaar. Het onderhoud is soms achterstallig en de Cubanen die werken in de hotels zijn vaak minder service gericht dan in de casas. Daar merkten wij aan het zwembad of op het strand gelukkig weinig van.

background-pattern