Vliegtickets Costa Rica

Algemene informatie

Vliegtickets Costa Rica

Naast het regelen van de reis naar Costa Rica, kan Riksja Costa Rica ook je vliegticket regelen. We nemen het organiseren van je vliegticket compleet uit handen en zoeken een passend ticket wat mooi aansluit op je landarrangement. In het geval van een tijdswijziging of vertraging, kunnen wij je direct assisteren om je landarrangement weer aansluitend op je vlucht te maken. Neem contact met ons op om een passend vluchtvoorstel te ontvangen. Het is alleen mogelijk om een vliegticket te boeken in combinatie met onze Costa Rica rondreizen.

De voordelen als wij je vlucht regelen:

✔ Vaak voordeliger tarieven
✔ Prijzen zijn inclusief bagage
✔ Vluchten sluiten altijd aan op je rondreis
✔ Vertraging, wijziging of calamiteit? Wij regelen dat je op de hoogte word gebracht en passen het schema waar nodig aan

óf zelf een vliegticket Costa Rica zoeken en boeken

Je kunt ook zelf vliegtickets naar Costa Rica boeken. Zo kun je zelf bepalen wanneer de voor jou meest gunstige vlucht is en deze makkelijk reserveren. Heb je geboekt, geef dan de gegevens aan ons door, zodat wij dit aan de lokale partner kunnen laten weten.

Vliegtarieven Costa Rica

KLM Laagseizoen vanaf €699,- p.p. Economy Route Amsterdam – San José
Hoogseizoen vanaf €855,- p.p. Economy Overstap via Panama Stad of Mexico Stad
KLM Laagseizoen vanaf €665,- p.p. Economy Route Amsterdam – Panama Stad – Amsterdam
Hoogseizoen vanaf €995,- p.p. Economy Overstap geen
Delta Laagseizoen vanaf €699,- p.p. Economy Route Amsterdam – San José
Hoogseizoen vanaf €1039,- p.p. Economy Overstap via Atlanta
United Laagseizoen vanaf €649,- p.p. Economy Route Amsterdam – San José
Hoogseizoen vanaf €950,- p.p. Economy Overstap via New York of Houston
United Laagseizoen vanaf €749,- p.p. Economy Route Brussel – San José
Hoogseizoen vanaf €1400,- p.p. Economy Overstap via New York of Houston
Iberia Laagseizoen vanaf €649,- p.p. Economy Route Amsterdam – San José
Hoogseizoen vanaf €1050,- p.p. Economy Overstap via Madrid

Laagseizoen: tot half juni, vanaf half augustus tot half december
Hoogseizoen: eind juni t/m half augustus en de kerstperiode

Wijzigingen voorbehouden

Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, aangezien tarieven continue kunnen wijzigen op basis van vraag en aanbod. Nadat we je reisaanvraag hebben ontvangen sturen we een vluchtvoorstel met het voor jou zo voordelig mogelijke tarief.

Wat is ingebrepen bij je vliegticket?

Bovengenoemde totaalprijzen gelden voor de Economy klasse en zijn inclusief luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, veiligheidsheffingen, ticketingkosten en vluchtverzekering (zie ook ticketvoorwaarden Costa Rica).

Betaal de laagste prijs voor je vliegticket

Omdat we samenwerken met tal van luchtvaartmaatschappijen en Airtrade (IATA en ANVR), de grootste ticketleverancier van Nederland, zijn we verzekerd van de laagst mogelijke vluchtprijzen. Bovendien zijn we als een van de eersten op de hoogte van speciale acties, zoals de KLM Werelddeal Weken. We zijn aangesloten op alle wereldwijde tarief- en reserveringsnetwerken. Zo profiteer je van een scherpe prijs voor je Costa Rica-vliegticket.

Vliegen naar of via Amerika of Canada

Als je reist naar of via de USA, dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op de volgende website: ESTA. Het invullen duurt ongeveer een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor het invullen van het formulier moet US$ 14,- betaald worden. Hier is een creditcard voor nodig. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver word je geweigerd op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

Vlieg je via Canada dan ben je vanaf 29 september 2016 verplicht om een eTA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten). Ons advies is om deze verplichte reistoestemming minimaal 4 weken voor vertrek te regelen. Heb je geen eTA dan kun je geweigerd worden op de vlucht of een boete krijgen. De kosten voor de aanvraag bedragen $7,- Canadese dollar per persoon en kunnen alleen met een creditcard betaald worden. Hier vraag je het aan: eTA.

Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf

Wil je vertrekken vanaf Düsseldorf of Brussel, dan is dit ook mogelijk. Zowel Brussel als Düsseldorf zijn makkelijk en snel per trein te bereiken. Daarnaast kun je op zowel Düsseldorf als Brussel makkelijk en voordelig parkeren.