Uitkijken naar vogels en krokodillen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Carara nationaal park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Ochtendwandeling met gids door Carara nationaal park
 • Reissom:
  vanaf € 192,- p.p. bij 2 personen
✓ Vogelspotten met een gids in Carara nationaal park
✓ Een verscheidenheid aan exotische vogels zoals toekans en rode ara's
✓ Op eigen gelegenheid krokodillen spotten aan de Rio Tarcoles rivier
✓ Ideale tussenstop op je route van het noorden naar het zuiden

Dag 1 – Aankomst Carara Nationaal Park

Het Carara nationaal park ligt niet ver van de Pacifische kust, halverwege tussen de hoofdstad San José en Manuel Antonio. Kom je vanuit Samara of Monteverde dan ben je met de huurauto ongeveer 3 uur onderweg. Dezelfde middag heb je de tijd om het gebied te verkennen. In de late namiddag kun je talloze vogels waarnemen en met een beetje geluk zie je de apen door de boomtakken slingeren. De dichtstbij gelegen stranden bereik je in ongeveer 20 minuten. Wij gingen ons boek lezen in de groene tuin van de lodge en zochten verkoeling in het zwembad.

Dag 2 – wildlife tour met gids

Vogels in Costa Rica, ze zijn er veel maar met een gids zie je er meer dan op eigen houtje. Vroeg in de ochtend ga je naar de ingang van het park. Hier wordt je opgewacht door de gids die is uitgerust met een telescoop. Vanuit de verte hoor je de bont gevederde vogels die je hier vooral in de ochtend kunt zien. Met het getrainde oog van de gids ontdekten wij vele vogelsoorten in de bomen en tussen de bladeren, met name de kleurrijke ara’s deden het goed op de foto.

In de middag kun je naar de Tarcoles rivier. Je hebt hier twee opties: kijk vanaf een brug tussen de lodge en het nationale park over de “krokodillen rivier” of maak een boottocht door de mangroven en over de Tarcoles rivier. Zo kies je zelf hoe dichtbij je bij deze indrukwekkende reptielen wilt komen. Om wat flexibiliteit in je programma te houden raden we je aan de tour ter plaatse bij je lodge te boeken.

Dag 3 – vertrek Carara nationaal park

Het is tijd om afscheid te nemen van de “krokodillen rivier” en van de vogels in dit nationale park. Nadat je hier twee nachten aan de rand van het park hebt overnacht kun je je Costa Rica rondreis in verschillende richtingen vervolgen. Zoek je naar ontspanning aan het strand dan raden we je aan door te reizen naar Samara met de bouwsteen “Luieren aan het palmenstrand” of Manuel Antonio met de bouwsteen “Natuurstrand en apenheuvel”. Wanneer je rondreis door Costa Rica hier eindigt, neem dan de weg naar Alajuela, een paar minuten van het vliegveld gelegen.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met