Een reis plannen in tijden van Corona

Veelgestelde vragen

Waar je normaliter druk bezig bent met het plannen van of uitkijken naar je volgende reis, is het nu even anders. Want reizen, dat zit er voor nu niet in. En we kunnen ons zo voorstellen dat jouw hoofd ook wel ergens anders naar staat. Toch merken we dat ondanks alles de reiskriebels blijven, bij onszelf én bij onze reizigers. En dat we langzaam vooruit durven te kijken. Kunnen we in het najaar misschien toch op reis? Hieronder zetten we de meestgestelde vragen voor je op een rij, voor als je toch alvast wilt gaan dromen over jouw volgende reis.

Zijn jullie gewoon bereikbaar?

Ja. Je kunt ons nog steeds bereiken zoals je van ons gewend bent. We werken met ruim 120 man (en vrouw) sterk vanuit huis. Bestemmingsexperts, productontwikkelaars, IT, de financiële afdeling: we kruipen achter ons bureau, zetten de laptop op het aanrecht, zitten tussen de verhuisdozen of op zolder. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij ons van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur kunt bereiken. Ook op zaterdag is een aantal collega’s bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur. Dus mocht je vragen hebben, jouw plannen door willen spreken of gewoon even onze stem willen horen: schroom niet om de telefoon te pakken. Mailen mag uiteraard ook.

Voeren jullie nog reizen uit?

Wij kiezen ervoor om alle reizen met vertrek vóór 6 juli uit te stellen. We vinden het belangrijk dat onze reizigers hun Riksja-reis optimaal kunnen ervaren en dat we onze beloftes waar kunnen maken. De actuele status vind je op onze informatiepagina over het coronavirus.

Wanneer kan ik weer op reis?

We raden aan om een reis pas vanaf oktober te plannen. Natuurlijk hebben we geen garanties en kan de situatie zo weer veranderen. We houden de situatie per bestemming nauwlettend in de gaten. De meest actuele informatie vind je op de algemene informatiepagina over het coronavirus.

Als ik volgend jaar op reis wil, wanneer kan ik dan het beste bij jullie aankloppen?

Dat mag nu al! We gaan graag alvast met je aan de slag om een leuke reisroute in elkaar te puzzelen. Het kan zijn dat vluchten nog niet beschikbaar zijn, maar die boeken we erbij zodra die ook beschikbaar komen. Voordeel is dat hoe eerder je een ticket boekt hoe voordeliger vaak het tarief is.

Ik durf of kan mijn reis nu nog niet boeken.

We kunnen ons voorstellen dat je graag de situatie nog even wilt afwachten voordat je je reis definitief boekt. Of dat je jouw vakantiedagen voor het najaar of volgend jaar nog niet kunt vastleggen omdat je ook op je werk afhankelijk bent van de ontwikkelingen. Dit hoeft het samenstellen van jouw reis niet in de weg te staan. We gaan graag voor je aan de slag met het samenstellen van jouw ideale reis. En zodra deze helemaal in kan en kruiken is, bewaren we jouw reisplan totdat je wel zover bent dat je jouw reis kunt boeken. Mocht er een prijswijziging plaatsvinden in de tussentijd, krijg je van ons bericht. Vanaf dat moment heb je nog twee weken de tijd om jouw reis voor de huidige prijs vast te leggen.

Waarom zou ik nu mijn reis al boeken?

In alle landen werken wij met kleinschalige slaapplekken. Als je jouw reis nu al boekt voor het najaar of 2021 kun je op de meeste bestemmingen nog op de leukste plekken terecht. Ook help je op deze manier de lokale bevolking. De eigenaar van een klein hotel, een lokale gids, de taxichauffeur: ze zijn er allen bij gebaat om nu al reserveringen te ontvangen voor ‘straks als …’. Zodat zij nu al weten op welke inkomsten zij kunnen rekenen.

Wat als ik nu een reis boek, maar deze straks toch niet door kan gaan?

Uiteraard staat voor ons de veiligheid van onze reizigers voorop. We gaan er nu van uit dat veel bestemmingen in het najaar weer te bereizen zullen zijn. We bieden aan al onze reizigers, ook degenen die in deze periode een reis boeken, de mogelijkheid om hun reis uit te stellen of om te boeken naar een andere bestemming indien een bestemming onverhoopt nog steeds niet te bereizen is, of jij als reiziger geen goed gevoel bij je reis hebt. Uiteraard houden we de ontwikkelingen wereldwijd nauwlettend in de gaten.

Wat gebeurt er als ik zelf ziek word vlak voor of tijdens mijn reis?

Eigenlijk is dit niet anders dan anders. We raden je altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Mag je op doktersadvies niet reizen? Dan ben je hiervoor verzekerd. Controleer wel altijd goed de voorwaarden van jouw eigen verzekering om er zeker van te zijn wanneer deze wel of niet uitkeert.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden sowieso altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden we je aan om na te kijken wat je ziektekostenverzekering precies dekt.

Kies jouw bestemming

Heb je zin om reisplannen te maken, maar moet je eerst nog een knoop doorhakken over de bestemming?

Ik heb nog een andere vraag

Heb jij nog een andere vraag die we hierboven niet hebben beantwoord? Stel ‘m hieronder via het contactformulier en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk.