Wie zijn wij?

Reizen met Riksja Family Canada

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Riksja Family Canada is onderdeel van Riksja Family; een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers door reizigers. Op ons kantoor in Leiden werken enthousiaste mensen, allemaal met een passie voor reizen. Volgens ons kun je op een leuke manier ver (of dichtbij) op reis met je kinderen. Je stelt je eigen reis samen met onze Canada-bouwstenen. Liever niet teveel puzzelen? Bekijk dan onze Canada-rondreizen: een combinatie van bouwstenen die volgens ons goed bij elkaar past. Wanneer je droomreis er niet tussen zit gaan we samen aan de slag om jullie ideale rondreis samen te stellen. Een reis waarbij je rekening houdt met jullie ideale reistempo en de leeftijd van je kinderen. We garanderen dat je thuiskomt met een verhaal. Want ook dat maakt reizen zo bijzonder: de ontmoetingen onderweg. Uiteraard zijn we aangesloten bij SGR, ANVR en bij het Calamiteitenfonds.

Marloes Lukaart - Canada specialist

Er is zoveel moois te ontdekken op de wereld! Reizen geeft mij de mogelijkheid om prachtige natuur te zien, andere culturen te beleven en interessante mensen te ontmoeten. Samen met mijn man en 2 zoontjes heb ik al veel mooie reizen gemaakt. En ik vind het heerlijk om mensen te inspireren ook mooie reizen te maken en hun kinderen de wereld te laten ontdekken. Canada is één van mijn favoriete landen: ruige natuur, meren, bergen, besneeuwde toppen…tussendoor een meertje of zwembad om te zwemmen en bij te komen van de hikes die we maken. Het land is makkelijk te bereizen door de westerse cultuur en de Engelse taal. Tijdens de (soms wat langere) afstanden geniet je van het landschap. Afgelopen zomer ben ik weer geweest en het verveelt nooit!

Simone Bonte - Canada specialist

Mijn eerste verre reis was naar Oost Canada en ik was direct verkocht! De ruimte, de geweldige natuur, de diversiteit van de steden en de vriendelijke Canadezen zorgden ervoor dat ik besmet werd met het reisvirus. Ik heb inmiddels veel landen bezocht, maar Canada heeft een speciaal plekje in mijn hart. Sinds mijn eerste bezoek ben ik al een aantal keer terug geweest om nog meer van het land te ontdekken. Al peddelend in het Algonquin park zag ik elanden en ‘s nachts hoorde ik wolven huilen..

In 2015 heb ik voor het eerst West-Canada bezocht. Ik heb heel wat kunnen afvinken van mijn ‘dierenspot-bucketlist’; bizons in Waterton, (grizzly)beren, zeearenden en zeehonden. De onderwaterwereld bij Vancouver Island was ook zo indrukwekkend; scholen met dolfijnen en bruinvissen en tientallen orka’s en bultruggen. Een van de hoogtepunten was zeker het snorkelen tussen de zalmen. Ik keek mijn ogen uit! Maar ook de natuur was adembenemend; knalblauwe gletsjer meren, groene naaldbomenbossen en besneeuwde bergtoppen. Inmiddels ben ik ook weer in Oost-Canada geweest en heb daar naast Ontario ook nog een groot deel van Quebéc mogen ontdekken. Wat mij vooral aanspreekt aan het oosten is de afwisseling tussen de bruisende steden zoals Quebéc, Ottawa en Montréal en de natuur met de vele bossen, meren en rivieren. Heel bijzonder vond ik het Gaspésie schiereiland; ongerept, (vissers)dorpjes, kliffen en stranden en de totaal andere cultuur met de Franse inslag. Poets je schoolfrans maar weer op!

Onze partners ter plaatse

In Canada werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Canada reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.