Visum Canada met kinderen

Algemene informatie

Heb je voor Canada een visum nodig?

Voor een reis naar Canada heb je een paspoort nodig dat geldig is tot tenminste één dag nadat je weer uit Canada vertrekt. Kinderen onder de 16 jaar hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meer meereizen op dat van hun ouders. Reizen kinderen niet met beide biologische ouders, dan hebben ze een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig van de niet meereizende ouder. Hierin moet deze ouder het kind toestemming geven om door Canada te reizen voor het aantal dagen dat de Canada reis duurt.

Maak voor je vertrek ook een aantal kopieën van je paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook één of meerdere kopieën op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies onderweg.

Visum (ETA)

Reizigers naar Canada zijn vanaf 15 maart 2016 verplicht om een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten). Ons advies is om deze verplichte reistoestemming minimaal 4 weken voor vertrek te regelen. Heb je geen ETA dan kun je geweigerd worden o pde vlucht of een boete krijgen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD 7,- per persoon en kunnen alleen met een credit card betaald worden. Aanvragen doe je via ETA. Tip: in het documentnummer van het Nederlandse paspoort komt de letter “O” niet voor. Wel is het mogelijk dat het documentnummer het cijfer “0”(nul) bevat.

Vlieg je via Amerika (óók bij alleen een overstap), dan is zowel een ETA als een ESTA nodig. Bij reizen over land is een ETA niet verplicht.