Je survival-avontuur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kananaskis Country
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 239,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 262,- p.p. bij een gezin van 5 personen
 • Inclusief:
  wandeling van circa 3,5 uur met wildernis-gids
Kananaskis Country is een beschermd natuurgebied ten zuiden van Banff. Dezelfde adembenemende landschappen, alleen dan zonder de hordes toeristen. Geen wonder dat ze juist dit gebied gekozen hadden om grote delen van films als The Revenant en Brokeback Mountain op te nemen. In deze wildernis kom je regelmatig roofdieren als beren, wolven en bergleeuwen tegen. Maar wat doe je als je deze dieren tegenkomt tijdens een wandeling? En hoe overleef je eigenlijk in het bos, mocht je bijvoorbeeld ooit de weg kwijt raken? Tijdens een wandeling met een ervaren ‘back country’ gids leer je hier op een interactieve manier van alles over.

Dag 1 – Tent in, telefoon uit

Tijdens deze ‘offline’ bouwsteen ga je even back-to-basic. Dat betekent geen elektriciteit en ook geen Wi-Fi! Je slaapt in een vooropgezette tent op een camping in het bos, aan de rand van een rivier. De tent is eenvoudig ingericht met een houten vloer en een kerosine kachel voor de koude nachten. Je slaapt niet op een matje op de grond, maar in echte bedden. Buiten vind je een picknicktafel en een vuurplek. Bij aankomst krijg je een pakket met beddengoed, handdoeken en een gaslamp. Je hebt geen eigen badkamer, maar voor een warme douche en het toilet kun je terecht bij het sanitair gebouw (waar wel elektriciteit is). Bij de receptie verkopen ze brandhout, basis levensmiddelen en wat souvenirs. Ze verhuren ook kookstellen, servies en bestek mocht je daar behoefte aan hebben. Geen zin om te koken? Dan rijd je in 10 minuten naar het Kananaskis resort village waar je een aantal restaurants vindt.

Dag 2 – Survival hike

Vandaag vroeg uit de veren voor je survival avontuur. Onze gids Michelle ziet er misschien niet uit als survivalexpert Bear Grylls, maar ze heeft wel jarenlange ervaring als outdoor gids en als Ranger bij verschillende natuurparken.

Tijdens een niet al te intensieve wandeling, van in totaal circa 7 km, leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om te overleven in het wild. Ze laat je zien hoe je (voet)sporen en uitwerpselen van o.a. beren en poema’s herkent en welke bessen je bijvoorbeeld kunt eten. Onderweg mogen de kinderen al wat tondel verzamelen voor het vuur dat ze later zelf gaan maken.

Uiteindelijk kom je aan bij een sprookjesachtige waterval, waar je ook achterlangs kunt lopen. Hier mag je aan de slag om zelf vuur te maken op de Robinsons manier, zonder lucifers of een aansteker. Na een kopje zelf gebrouwen thee van dennennaalden ga je weer op pad.

Op de terugweg word je uitgedaagd om zelf een hut bouwen met alleen een stukje dekzeil, een stuk koord en wat je maar in het bos kunt vinden. Michelle geeft je advies over hoe je dat in een noodsituatie het beste kunt doen. Tegen de middag zit de wandeling er op en kun je zelf bepalen hoe je de rest van de dag invult. Oefen je nieuw verworven skills of koel af in de rivier bij de camping.

Dag 3 – Op naar het volgende avontuur

Heb je je hengel meegenomen op vakantie? Zoek dan voor je vertrekt nog even de rivier op en wie weet eet je verse forel als ontbijt.

Vanauit Kananaskis rijd je in 40 minuten naar Canmore, waar je tijdens een helikoptervlucht de Rocky Mountains vanuit het perspectief van een adelaar kunt bewonderen. Wil je liever op jacht naar dinosauriërs? Rijd dan in 2,5 uur naar Drumheller, daar ga je samen met een gids op zoek naar echte dino fossielen.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met