Tipi’s langs wildwaterrivier

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lytton - Thompson rivier
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 235,- p.p.
 • Inclusief:
  halve dag raften op de Thompson rivier
Time to get wet! Tijdens het raften gaat je bloed net zo snel stromen als de rivier. Je maakt een tocht van 16km stroomafwaarts door een adembenemende bergkloof. Met wat geluk spot je onderweg berggeiten en adelaars die het hebben gemunt op de zalm die hier zwemt. Tijdens deze bouwsteen verblijf je in een heuse tipitent op een gezellige camping met een zwembad en bubbelbad.

Omdat het raften fysiek inspannend is en het enig risico met zich meebrengt, geldt er een minimum leeftijd van 12 jaar (en 40 kg) voor. Vanaf 10 jaar (en 27 kg) kunnen kinderen wel gaan powerraften. Je gaat dan met een rubberboot met motor de rivier af en hoeft niet zelf te peddelen. Een stuk veiliger, maar nog steeds erg leuk. Reis je met jongere kinderen, dan halen we het raften voor je uit het programma, maar verblijf je uiteraard nog steeds op de camping in de tipi.

Dag 1 – Tukken in een tipi

Vanuit Vancouver of Whistler is het circa 3 uur rijden naar je tipiverblijf. De camping ligt in een bergkloof boven de Thompson rivier. In de zomer is dit een van de warmste plekken in Canada, wel zo prettig dus dat er een zwembad op de camping is waar je af kunt koelen.

De tipi’s zijn eenvoudig ingericht. Er staan 4 bedden in, er ligt een informatief boek over de regio, een paar waxinelichtjes en een aansteker. Er liggen ook handdoeken in de tent voor als je gaat douchen bij één van de twee toiletgebouwen. Verder is er op de camping een speeltuintje voor de kleintjes en een volleybal- en basketbalveld voor oudere kinderen.  Er is ook een restaurant op de camping, waar je bij aankomst je ontbijt en diner kunt reserveren. Voor een broodje en wat andere lunchsnacks kun je bij de de receptie terecht.

Dag 2 – Tijd voor actie!

Met een helm op en een peddel in je hand trotseren jullie het woeste wilde water. Waar de zalm tegen de stroom opzwemt, gaan jullie gelukkig met de stroom mee. In de 3 uur durende tocht over de Thompson river passeer je verschillende stroomversnellingen. Op sommige plekken is de rivier rustig en mag je ook even uit te boot springen om af te koelen in de ijskoude rivier. En of je er nu in springt of niet, één ding is zeker, je gaat tijdens deze tocht gegarandeerd nat worden! De tocht eindigt op de plek waar de Thompson rivier en de Fraser rivier samenkomen. Terug op de camping kun je bijkomen in de hottub bij het zwembad.

In de middag trek je verder je eigen plan. Lekker luieren bij het zwembad, een potje basketballen of volleyballen op de camping, of maak nog een wandeling langs een informatief pad door de canyon.

Dag 3 – On the road again

Na het ontbijt is het tijd om de tipi te verlaten en de auto in te pakken. Vandaag rijd je de bergkloof weer uit en staat het volgende avontuur op je te wachten.

Op weg naar de Rockies zijn er verschillende manieren waarop je je reis door Canada kunt vervolgen. Waan je een cowboy voor een dag tijdens onze bouwsteen ‘Little ranch op de prairie’. Of bouw een rustmoment in je reis en ga een paar dagen relaxen aan het strand en wijnproeven in de Okanagan vallei. De keus is aan jou.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Alternatief verblijf: glamping tent

 • Reissom:
  € 239,- p.p. (gebaseerd op 4 personen)
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een glamping tent + halve dag raften

Naast de tipi’s bieden wij op deze camping ook glamping tenten aan. De tenten staan op houten vlonders en zijn net iets ruimer dan de tipi’s. Deze tenten hebben ook een aantal ‘ramen’ van gaas (die ook dicht te ritsen zijn) waardoor je naar buiten kunt kijken. Ze zijn eenvoudig maar sfeervol ingericht met oude foto’s en antieke curiosa die je terug doen denken aan de tijd van de eerste goudzoekers in de regio.

Deze bouwsteen is goed te combineren met