Little ranch op de prairie

bouwsteen

 • Reisschema:
  Canadees platteland
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 155,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 125,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Zet je cowboyhoed op en sjok te paard dwars door de Canadese prairie. Hier kregen we een warm welkom op een stoere paardenranch aan het einde van een lange gravelweg. Hier drijven Canadese boeren hun vee, verandert naaldbos in een uitgestrekte vlakte en is het aangenaam warm.

Je verblijft in een eenvoudige maar comfortabele houten cabin. Eet overdag een hapje mee op de paardenranch of kook een keertje zelf (doe wel de boodschappen van te voren). Zadel je paard de volgende dag op en ga met een gids paardrijden op het weidse platteland. Dit regel je ter plaatse. Ervaring is niet nodig. Deze bouwsteen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, jongere kinderen kunnen een ritje op een pony op de ranch maken.
paardrijden Canada met kinderen

Dag 1 – Aankomst op de paardenranch

Vandaag ga je van de gebaande paden af naar een echte Canadese paardenranch in de middle of nowhere. Langzaam veranderen naaldbomen in een drogere vlakte. De temperatuur stijgt een paar graden en je komt door kleine cowboydorpjes. Een gevoel van niemandsland overviel ons in deze Canadese goudzoekersstreek.

Het laatste stuk gaat over een lange gravelweg. Het hobbelt behoorlijk en lijkt een eeuwigheid te duren. ‘Keep on driving’ is dan ook het advies van de eigenaren. Een warm ontvangst, geur van vers hooi en paardenpoep en een houten cabin. Welkom op de Canadese prairie! Je verblijft in een eenvoudig ingerichte knusse houten cabin.

Dag 2 – paardrijden op de prairie

Trek de cowboyboots maar uit de kast. Bij een cowboyranch hoort ook een stoere Canadese paardrijtocht door dit ruige gebied. Ervaring is niet nodig, ’s morgens bespreek je eerst hoe vaak je al hebt gereden en zoek je op je gemak een pony voor de kinderen uit en een paard voor jezelf. Na het opzadelen stijg je in de beugels. Stapvoets laat je de ranch achter je en rijd je in een kleine groep als cowboy Billie Boem dwars door de weidse prairie.

Na 2 uur hobbelen keer je terug op de ranch en is het, na het afzadelen van de paarden en een wortel, tijd om bij te komen.

Op de paardenranch kunnen de kinderen lekker ravotten. Neem ’s middags een kijkje bij het vee of spoel het stof van je af in het meer.

’s Avonds kom vaak met alle gasten bij elkaar en wordt het kampvuur aangestoken. In de frisse avondlucht deel je verhalen en met een beetje geluk worden marshmallows tevoorschijn gehaald. Je kunt ze natuurlijk ook zelf meebrengen. Warm je handen, kijk naar de sterren aan de gitzwarte hemel en zie de gloed van het kampvuur op de blije gezichten van de kinderen als ze een marshmallow proeven…

Dag 3 – Vertrek van de ranch

Het kan zijn dat je vandaag met enigszins zere spieren van het paardrijden opstaat. Ontbijt nog even op je gemak. Het is tijd om afscheid te nemen van de paarden en ranch. Geef ze nog een laatste knuffel over de neus waarna je dezelfde gravelweg weer terug neemt naar de hoofdweg.

De meeste reizigers vervolgen hun Canada reis met één van de twee bouwstenen in Wells Gray Park, de laatste stop voor de echte Rockies. Ga per kano naar een onbewoond eiland midden in een spiegelmeer en zet je tentje op tijdens ‘Into the wild’. Toch wat comfortabeler? Kies dan voor Waterval en merenpret en ga zwemmen, kanoën en bbq’en aan een meer in de bergen.

Tips

Hoogseizoen

De ranch waar je verblijft is kleinschalig. In de maanden juli en augustus kan het voorkomen dat er helaas geen cabins meer beschikbaar zijn. We zullen dan in eerste instantie een andere duurdere ranch aanbieden. Mocht je dit liever niet willen dan bieden we een andere bouwsteen aan of verlengen we een andere bouwsteen. Uiteraard gaat dit altijd in overleg. Om deze reden raden we aan bijtijds te boeken.

Ranch met de allerkleinsten

De paardrijtocht van twee uur raden wij aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Heb je jongere kinderen? Dan kunnen ze op de ranch een ritje op een pony maken.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay - je ultieme paardenranch

 • Reissom:
  € 596,- per volwassene, € 439,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in een familiekamer op een ranch met zwembad, 4 paardrijtochten van 2,5 uur, alle maaltijden

Ben je een echte paardengek en/of op zoek naar een ultieme ranch ervaring? Deze vonden wij in de omgeving van Ashcroft. Tijdens je verblijf op deze ranch heb je je eigen paard waarmee je wel vier ritten van 2,5 uur per keer kunt maken. Daarnaast word je hier op en top verwend, alle heerlijke maaltijden van hoog niveau zitten bij je verblijf inbegrepen. Ook een zwembad ontbreekt niet op deze ranch. En heb je stijve spieren van het paardrijden, ook een massage kan geregeld worden. Niet goedkoop maar wel een unieke ervaring.

Deze bouwsteen is goed te combineren met