Ongerepte fjordenkust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sunshine Coast
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 192,-p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 254,- p.p. bij een gezin van 5 personen
 • Inclusief:
  kajakken en geocoaching met gids
Met deze bouwsteen ontdek je samen met je gezin de natuur op een unieke manier. Peddel met een kajak de zee op, snorkel tussen de zeesterren en ga op zoek naar een heuse schat. Je gids neemt je met een kajak mee het marine park in, de zeehonden spartelen om je heen. Deze excursie leert je kinderen meer over de natuur op een speelse manier.

Je verblijft aan de Sunshine Coast, een perfecte uitvalbasis om de kust te verkennen. In de verkoelende meren met zandstrandjes kun je veilig met je kinderen zwemmen. Je slaapt in een eenvoudig hotel met uitzicht op zee. De zilte lucht gecombineerd met dennengeur creëert een echt outdoor gevoel.
sunshine coast kajakken

Dag 1 – Aankomst Sunshine Coast

Je verlaat Ucluelet en rijdt in 5 uur naar de Sunshine Coast. Vertrek richting Comox en pak hier de ferry (1 uur en 45 min. varen). Bij aankomst in Powell River rijd je naar je hotel aan zee in Lund. Je kamer is klein maar wel sfeervol. Het havenstadje Powell River biedt ’s avonds gezellige restaurantjes om een hapje te eten.

De Sunshine Coast bestaat uit verkoelende meren met zandstrandjes. Het is één van de weinige plekken in Canada waar je met je kids veilig in de zee kunt zwemmen. Dus pak je zwembroek en ren hand in hand met je kinderen het water in. Heerlijk!

Dag 2 – Verken per kajak Canada, Sunshine Coast

Vandaag staat één van onze favoriete excursies op het programma. Met een kajak de zee op, snorkelen tussen de zeesterren en op zoek naar een heuse schat. Ook de jongste onder ons kan prima mee op avontuur, knus tussen de ouders in. Peddelend langs de speelse zeehonden stopt de gids regelmatig om meer te vertellen over de natuur. Pak een van de duikbrillen die de gids heeft meegenomen en plons het ondiepe water in. Wij spotten roze zeesterren, snelle krabbetjes en zelfs een zee-egel.

Na een lekkere snack heb je weer voldoende energie voor je laatste avontuur: geocoaching. Maar wat is dat precies? Je gaat met je kinderen op zoek naar een verborgen schat die verstopt ligt. Met een GPS in de aanslag speur je de omgeving af. Waar zou hij liggen? Na de nodige spanning stonden wij te springen toen we de schat vonden. Wat het is? Dat verklappen we nog niet… Rond de lunch ben je terug in je hotel en kom je bij van alle indrukken met een glas wijn en een chocolademelk in de hand.

Dag 3 – Vertrek Sunshine Coast

Het is ochtend. Stap uit je bed en strek je uit op het balkon. Bij goed weer in de zomer glinstert de zon op het water en zie je bergpieken in de verte. Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je over de Sea to Sky highway in 5,5 uur Fluitend naar de top in de bergen van Whistler. Eindigt je Canada reis aan de fjordenkust, dan raden we aan om een nachtje langer te blijven. Zo ontspan je nog een dagje in de natuur voor je lange reis naar huis. De volgende dag rijd je in 5 uur naar Vancouver Airport en vlieg je terug naar Nederland.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Houten palen chalet aan de fjordenkust

 • Reissom:
  € 254,- per volwassene, € 186,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in 2 kamer chalet, zeekayakken, snorkelen en geochaching

.

Variant
2

Alternatieve bouwsteen: verblijf motel met zeezicht

 • Reissom:
  € 186,- per volwassene en € 138,- per kind
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen in een eenvoudig motel en een halve dag kajakken, snorkelen en geocaching

.

Deze bouwsteen is goed te combineren met