Actief tussendoortje

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sun Peaks
 • Reisduur:
  3 dagen
 • Reissom:
  € 123,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 114,- p.p. bij een gezin van 5 personen
 • Inclusief:
  suppen of mountain biken
Wel de bergen, de stoere activiteiten en de leuke hotelletjes maar niet zo druk bezocht als ‘grote broer’ Whistler. Sun Peaks ligt een beetje verborgen maar wel on route naar de Rocky Mountains. We regelen een 'stand up peddel' les om de omgeving relaxed te verkennen. Op zoek naar iets met meer snelheid dan is downhill mountainbiken voor tieners een stoer alternatief. Slaap in een appartement in een bergchalet of kies voor een gezellig alpine hotel.

Dag 1 – aankomst in Sun Peaks

Een slingerweg langs alpenweides en door naaldbossen brengt je vandaag naar het kleine bergdorpje Sun Peaks. Het centrum van dit plaatsje is autovrij dus wij parkeerden onze auto aan het begin van het dorp. Je waant je hier een beetje in Oostenrijk. Kleurrijke bergchalets, restaurants en winkeltjes wisselen elkaar hier af. De gondel brengt af en aan mensen hoger de bergen in waar een kleurenpalet is aan alpine bloemen.

Je overnacht in een appartement in een sfeervol bergchalet of een gezellig alpine hotel. Geniet vandaag alvast van de frisse berglucht al bubbelend vanuit de hot tub in je hotel.

Dag 2 – suppen

Vandaag ga je twee uur stand up peddelen. Vanaf Sun Peaks rijd je in een kwartiertje naar het startpunt van je sup excursie, een typisch Canadees meer omringd door naaldbomen. Hier staat een ervaren instructeur voor je klaar om je de kneepjes van ‘het vak’ te leren. Kies je board uit en trek je zwemvest aan. Suppen is een oorspronkelijke Hawaiaanse sport en is gemakkelijk te leren. Na een korte instructie peddel je zo het meer op. Spot de visarend, de Gavia eend of de blauwe reiger maar ook de roodwangschildpad voelt zich hier prima thuis. En ben je toe aan wat verkoeling, dan plons je zo het water in. Deze excursie kan vanaf het moment dat je kind een zwemdiploma heeft.

Dag 3 – vertrek uit Sun Peaks

Vandaag reis je verder richting de Rocky Mountains. Het is een kleine 5 uur rijden naar Jasper. Eindeloze naaldbossen, besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren en blauwgroene meren. Ontdek een van Canada’s populairste natuurparken met de bouwsteen ‘Dé Rocky experience’.

Wil je tijdens je reis een nachtje slapen onder de sterren. Kampeer dan in de Canadese wildernis met de bouwsteen ‘Into the wild’. In 1,5 uur rijd je naar het Wells Gray Provincial Park waar je in een klein groepje drie a vier uur gaat kajakken en kookt boven een kampvuurtje.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Alternatieve bouwsteen: downhill mountain biken

 • Reissom:
  € 264- per volwassene, € 194,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in een appartement en halve dag downhill mountain biken

Heb je wat stoerdere tieners die op zoek zijn naar een extra uitdaging dan kun je in plaats van cross country mountain biken ook kiezen voor downhill mountain biken. In dat geval krijg je ook een gondel ticket en neem je je fiets mee in de stoeltjeslift. Hier word je mountainbike aan de lift gehangen en voor je het weet zoef je al naar boven. Boven aangekomen kun je op pad. Op een stoere manier daal je in een klein uur naar beneden af. Downhill mountainbiken brengt altijd risico’s met zich mee. Dit is een beginners route maar wel onverhard en daarom alleen voor oudere kinderen met ervaring geschikt.

Variant
2

Alternatief verblijf: luxe appartement

 • Reissom:
  € 264,- per volwassene, € 194,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in een luxe appartement en suppen

Ben je op zoek naar iets meer luxe dan bieden we in Sun Peaks ook een modern appartement met twee aparte slaapkamers en een hot tub op je balkon. Kies je voor deze optie en wil je liever downhill mountain biken laat het ons dan even weten.