Deze zomer nog op reis?

Wil je deze zomer nog lekker weg? Dat kan! Er zijn in onze vakantie genoeg bestemmingen waar het lekker weer is én de prijzen gunstig zijn. Dit zijn onze aanraders voor de zomermaanden!

Myanmar in groei en bloei tijdens Green Season

myanmar josien

In Myanmar staat het hele land tijdens het zogeheten Green Season – het regenseizoen – in groei en bloei. Hierdoor tel je tientallen tinten groen op de vele grasvelden. In werkelijkheid regent het in de zomer maar af en toe, zijn de buien van korte duur en hebben de dagen bovendien meer zonuren. Toch loop je in juli en augustus bijna alleen in de tempelvallei van Bagan. Lekker rustig! Met onze tweeweekse rondreis ontdek je de highlights en sluit je je reis relaxed af aan Inle Lake.

De Grote Trek in Tanzania

tanzania jolanda

Wat ons betreft is de zomer de perfecte tijd om in Tanzania op safari te gaan. De Grote Trek is tijdens deze maanden in volle gang. Op de Serengeti zijn kuddes antilopen druk op zoek naar vers water en gras. Maar er ligt gevaar op de loer: hongerige leeuwen hebben trek in een smakelijk maal. Reis in twaalf dagen langs de bekendste wildparken, kampeer onder de sterren midden in de Serengeti tussen grazende zebra’s en sluit af op het strand van Zanzibar.

Watervallen en wild in Oost-Canada

canada niagara

Aankomende zomer is dé tijd om naar Oost-Canada te reizen. Vliegen naar het oosten is korter én voordeliger ten opzichte van het westen. En dit jaar speur je gratis de nationale parken af naar dieren! Spot walvissen bij de havenplaats Tadoussac en slaap tussen het wild in een hutje in Algonquin Provincial Park. Combineer dit tijdens onze diverse Oost-Canada-rondreis met de Niagara-watervallen en de charmante steden Ottawa en Montreàl.

Sun and fun in Florida

florida miami

Wil je een combinatie van actie en ontspanning? Dan is Florida de ideale bestemming aankomende zomer. Met onze korte tiendaagse trip door de Sunshine State luier je op het strand én raast de adrenaline door je lichaam in een van Orlando’s pretparken. Wandel rond in het hippe Miami en spot alligators bij de Everglades. Ook met Amerika Kids kun je rondreizen door deze zonnige Amerikaanse staat.

Rustige stranden in Thailand

thailand strand

Wil je op reis naar een zonnig oord, maar houd je niet van drukke stranden? Waar het eilandje Ko Samui in Thailand vaak overgoten is met vakantiegangers, is het rustiger op de zandstranden van het Thaise vasteland. En dan is het plaatsje Khanom toch wel onze favoriet. Speur vanaf een boot naar bijzondere roze dolfijnen langs de kust. Trouwens, ook met Thailand Kids kun je Thailand ontdekken!

Tourend per bus door Cuba

cuba

Kleurrijke oldtimers, gezellige pleintjes en live-muziek: Cuba leeft. Tourend per bus door Cuba ontdek je dit land relaxed én relatief voordelig. Je hoeft niet zelf op de weg te letten en vanuit je luie stoel zie je hoe afwisselend het landschap is. Zoek de gezelligheid op door bij de Cubanen thuis in casas particulares te slapen. Rijd te paard door groene tabaksvelden en bezoek de buitenwijken van Trinidad om een nog beter inkijkje te krijgen in de cultuur.

Walvissen spotten in Ecuador

ecuador walvis

Het vissersdorp Puerto Lopez springt er voor ons echt uit als ontspannen afsluiter van je Ecuador-reis. Deze plek wordt ook wel ‘Klein Galapagos’ genoemd, want ook hier zie je de befaamde blauwvoet Jan-van-Gent, maar dan nét wat voordeliger. Nog een reden dat deze kustplaats in trek is: in de zomer word je verwelkomd door bultrugwalvissen, die met één vin boven water naar je lijken te zwaaien. Al snorkelend spot je hier tientallen kleurrijke vissen.

Save the date: hét Riksja Reisevent
Blog
NAam
Leonie
Functie
Reisspecialist
Bijnaam
Leootje
Favo. best.
Thailand, Zuid-Afrika
Mee op reis
Gelukssteentjes
Wil nog naar
Argentinië
Riksja Reisevent: geslaagd!
Blog