Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Dit zijn de zomerbestemmingen voor 2020

blog

Geschreven op
zondag 5 januari
Geschreven door

Of je nu vastzit aan de schoolvakanties of rondom die periode weg wilt: het is verstandig om nú je reis te boeken als je dat nog niet hebt gedaan. De vluchtprijzen beginnen te stijgen en de leukste slaapplekken raken langzamerhand vol. Twijfel je nog over je bestemming? Lees dan snel verder wij hebben namelijk de leukste bestemmingen van 2020 op een rij gezet.

#1 Namibië

namibie

Namibië: een van de populairste bestemmingen komende zomer. Om ervoor te zorgen dat je op de tofste plekken slaapt en niks mist, is het aan te raden om je reis zo snel mogelijk vast te leggen. Dan slaap je nog direct aan de rand van de Sossusvlei, waar je tijdens zonsopgang naar binnen mag rijden. Deze weg heeft aan beide kanten zandduinen die vele meters hoog zijn. Een andere gave highlight is Etosha National park. Hier kun je in je eigen auto op zoek gaan naar wild; hoe gaaf is dat?

10 redenen waarom Namibië op je bucketlist hoort

#2 Cuba

autohuur cuba

Cuba blijft populair, vooral om met een huurauto rond te reizen. Het aantal huurauto’s op Cuba is beperkt, maar dat is juist ook de charme van het land. Tijdens je Cuba-reis mogen de typisch Cubaanse sigaren natuurlijk niet ontbreken (zelfs als je niet zelf rookt). Je kunt in Viñales met eigen ogen zien hoe deze sigaren gemaakt worden. O en vergeet ook de stranden niet: snorkelen of duiken in het helderblauwe (en warme) zeewater is een echte must.

Waarom Cuba nog steeds op je bucketlist hoort

#3 Indonesië

Het land dat uit duizenden eilanden bestaat, waar je kennismaakt met inheemse stammen en een onderwaterwereld vol kleurrijk koraal ontdekt. Waar eten en familie centraal staat, je de ene dag dwars door de jungle wandelt en de volgende dag een vulkaan beklimt. Oftewel: Indonesië. Duik diep de jungle in en sta oog in oog met orang-oetans, fiets door knalgroene rijstvelden en klim naar de top van de Bromo-vulkaan. Ongerepte plaatsen combineer je met levendige dorpen. Je duikt in de wereld van offers en ontspant aan hagelwitte stranden met heldere zee. Het is een bestemming voor cultuur-, strand- en natuurliefhebbers.

5 redenen waarom Indonesië op je bucketlist hoort

#4 Vietnam

Vietnam rondreis - Halong Bay

Dobberen op de Mekongdelta of kennismaken met hilltribes, het kan in Vietnam. Bezoek de drijvende markt van Cai Rang, in een roeiboot van bamboe wordt je langs al het handelswaar gevaren. Vanuit Hanoi naar Halong Bay is het zeker de ervaring waard om een nachtje te blijven slapen bij de hilltribes in een houtenpalendorp. Ontspannen kun je aan de Vietnamese kust. Het palmeneiland heeft parelwitte stranden en als je gaat snorkelen boven het kleurrijke koraal kijk je je ogen uit. Wil je nog meer cultuur snuiven? Combineer Vietnam met Cambodja!

10 redenen waarom Vietnam op je bucketlist thuishoort

#5 Amerika – Florida

Ben je op zoek naar een goede combinatie van actie en ontspanning? Dan is Florida de ideale zomerbestemming. Relaxen aan de brede stranden van Miami Beach is al heerlijk, en de stad verkennen op een speedboot is helemaal gaaf! Iets heel anders, maar ook in Florida, zijn de zompige moerassen van Everglades. Hier kun je op zoek gaan naar gators in het wild. Ben je meer fan van zeedieren? Ook dan zit je in Amerika goed. In Cedar Key kun je snorkelen tussen de zeekoeien. De zogeheten manatees zien er misschien wat lomp uit, toch zijn het hele zachtaardige en nieuwsgierige beesten. Behoefte om de adrenaline echt door je lichaam te laten razen? Dan is een van Orlando’s pretparken de perfecte optie.

Dit zijn de leukste stranden van Florida

#6 Zuid-Afrika

kerst-zuid-afrika

Zuid-Afrika in de winter (onze zomer) bezoeken heeft een groot voordeel: het land is heel groen! De zevenhonderd kilometer lange Tuinroute staat in deze periode in bloei en fantastisch om overheen te roadtrippen. Een echte must-see voor natuurliefhebbers is Wilderness. De Giant Kingfisher Trail is een heelgave wandeling die eindigt bij een waterval waar gepicknickt kan worden. Wanneer je de Tuinroute verder volgt kom je bij Knysna, waar je een township kunt bezoeken. Of duik het Tsitsikamma National Park in, waar je langs een ruige kust met metershoge wanden hiket.

10 redenen waarom je naar Zuid-Afrika moet

#7 Thailand

Bootjes Thailand

Naar Thailand deze zomer? Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand en een goed alternatief voor het bekendere en druk bezochte Khao Sok National Park. Al rijdend door de jungle met chauffeur en gids ga je op zoek naar wilde dieren. En natuurlijk mag een bezoekje aan een van de tropische eilanden die Thailand rijk is niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld naar Ko Samui; met een boek op het strand, een strandwandeling maken of juist de winkeltjes van het eiland bezoeken, er valt hier genoeg te doen!

10 redenen waarom Thailand op je bucketlist hoort

Reisvoorstel op maat

Wij, Riksja’s bestemmingsexperts, kennen ons favoriete land op ons duimpje en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis. Laat ons je wensen en reis-ideeën weten en wij sturen je een voorstel dat helemaal op jou is toegepast.

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan

 

background-pattern