Top 3 reizen die je dichterbij brengen

Onze favoriete bouwstenen

We roepen het al een tijdje: met Riksja zorgen we er graag voor dat je de reis maakt die je dichterbij brengt. Maar snap jij wat we daarmee bedoelen? Dichterbij brengen, wat is dat eigenlijk?

Het klinkt misschien wat vaag, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. We zorgen ervoor dat je niet all-inclusive in een groot, anoniem hotel slaapt, maar in een knusse lodge, bed & breakfast of zelfs bij de mensen thuis. En we brengen je graag in contact met de mensen die in het land wonen en met hun culturen en gebruiken.

Daarmee hopen we dat je ook dichter bij jezelf komt. Ken je dat gevoel, wanneer je ver weg bent van huis, op een plek waar alles anders is, dat je op je eigen leven blikt en voelt wat daarin belangrijk is? Wij koesteren die momenten als reizigers en gunnen jouw diezelfde ervaring tijdens jouw reis. Dát is dichter bij de bestemming en dichter bij jezelf komen.

Zo, nu dat we die soms toch wel vage boodschap van ons hebben uitgelegd, wil je misschien wel weten hóe we dat dan doen. Als rasechte reizigers zoeken we zelf de leukste plekjes uit op onze eigen bestemming. Plekken die jaren later nog een warm gevoel oproepen en mensen aan wie je met heimwee terugdenkt. En geloof ons, die bestaan. We zetten drie van onze all time favourites op een rij.

1. Slaap bij de koppensnellers op Borneo

Ja, ze bestaan nog echt: koppensnellers. Het Iban-volk in Maleisisch Borneo dankt de omschrijving aan het feit dat ze het hoofd van de vijand als trofee beschouwden en dus meenamen. Maar je hoeft niet bang te zijn om tijdens je reis gescalpeerd te worden: ze hebben deze traditie te rusten gelegd. Sterker nog: de Iban zijn verrassend gastvrij en vriendelijk. Misschien ook omdat toeristen hier nog niet vaak komen en jij dus voor hen ook een welkome afwisseling bent. Met onze gids reis je diep de jungle in, naar de Iban-longhouses. Hier slaap je op een matje bij een van de families in hun huis op palen en maak je kennis met hun culturen en gebruiken. Luxe? Absoluut niet. Onvergetelijk? Gegarandeerd.
Bekijk deze bouwsteen op Riksja Maleisië.

2. Kom thuis bij de Tibetanen in Nepal

Tibetanen in Nepal? Jazeker. Wie ooit Seven years in Tibet heeft gezien of zich op andersoortige wijze in de roerige geschiedenis tussen China en Tibet heeft verdiept, weet dat de Tibetanen het niet makkelijk hebben gehad. Velen van hen zijn bij de Chinese bezetting in 1959 gevlucht, onder andere naar Nepal, waar ze al jaren in vluchtelingenkampen wonen. Een daarvan is Jampaling, nabij Pokhara. De gemeenschap is goed georganiseerd, met een schooltje, een klooster en een stupa. De Tibetanen leiden je met alle liefde rond, terwijl je naar de verhalen kunt luisteren van vrijheidsstrijders die de bezetting hebben meegemaakt. Eerlijk is eerlijk, de verhalen zijn behoorlijk indringend. Maar het is wel een ontmoeting die je voor altijd bij zal blijven.
Bekijk deze bouwsteen op Riksja Nepal

3. Dus zó leven de Masai …

Denk je aan Kenia, dan denk je aan … wilde dieren? Niet gek, als reiziger wil je natuurlijk graag de Big Five zien. En dat kan, op de uitgestrekte vlakte van de Masai Mara. Maar de dieren delen hun leefgebied met mensen. Met de Masai, welteverstaan. In contact komen met deze Afrikaanse strijders is niet makkelijk – tenzij je natuurlijk een van de toeristisch opgezette dorpen bezoekt, maar daar geloven we niet zo in. Kan het ook anders? Ja, dat kan. Onze partner ter plekke heeft een tijd in het gebied gewoond en een hechte band opgebouwd met de stamleden. Samen met hen is een speciaal kampement opgezet, waar je een aantal nachten kunt verblijven. De Masai geven je een speciaal inkijkje in hun leven op de savanne en vertellen je bij het kampvuur hun (sterke) verhalen. Een unieke ervaring die je nergens anders vindt.
Bekijk deze bouwsteen op Riksja Tanzania & Kenia

En natuurlijk houdt het hier niet bij op! Of je nu naar Costa Rica, Vietnam of een van onze andere 40 bestemmingen wilt, op elke plek zijn we op zoek gegaan naar die slaapplekken en activiteiten waarmee je jouw eigen onvergetelijke reis kunt bouwen. Zwem met zeekoeien in Florida, kom dicht bij de wilde dieren tijdens een bushwalk in Tanzania of bezoek de townships in Zuid-Afrika … Onze experts runnen allemaal hun eigen toko: de China-fan weet je alles over China te vertellen, onze Peru-fanaat wil nergens anders heen dan … Peru natuurlijk! Zo weet je zeker dat je de beste insider-tips krijgt. Voor reizigers, door reizigers. Veel reisplezier toegewenst!