Twee Sydneys? Let op: steden met dezelfde namen

Oeps … Je bent beland in het koude Sydney in Canada, maar wilde eigenlijk naar het zonnige Australische Sydney. Dat was niet helemaal de bedoeling en dan liggen deze twee steden ook nog eens zo’n twintigduizend kilometer uit elkaar. Gelukkig zijn onze bestemmingsexperts ervaren met vluchten boeken naar de juiste plaats, waardoor je niet gauw in de problemen zult komen. Maar mocht je zelf op zoek gaan naar slaapplekken of vluchten, houd dan in je achterhoofd dat sommige plaatsnamen vaker dan één keer voorkomen ter wereld.

Amsterdam, Nederland en Amsterdam, Amerika

We kennen Amsterdam natuurlijk als onze bekende Nederlandse hoofdstad. Maar wist je dat er nog veel meer plaatsen met deze naam zijn op deze aardbol? Zo bestond er vroeger ‘Nieuw-Amsterdam’ in Amerika, wat veranderde in ‘New York’ toen de Nederlanders ‘the Big Apple’ ruilden voor Suriname. Toch bestaat er nu ook nog een stad in Amerika die de naam Amsterdam draagt. Met zo’n achttienduizend inwoners is deze stad ongeveer 45 keer zo klein als onze hoofdstad. Zoek je een retourtje voor je reis? Check dan dus even of je wel in Nederland landt en niet in Amerika!

London, Engeland en London, Canada

De wereldstad Londen in Engeland is niet de enige plaats met deze naam. Zo bezoek je aan de andere kant van de oceaan een Canadese naamgenoot in de provincie Ontario. Vind je het nou juist leuk om eens een keer naar een andere ‘Londen’ te reizen? Let er dan op dat je vlucht zo’n vijftien uur duurt en niet maar één uurtje.

Parijs, Frankrijk en Parijs, Texas

Misschien ken je Parijs alleen als de romantische hoofdstad van Frankrijk, maar wist je dat er in Texas ook een stad ligt die Parijs heet? Grappig om te weten is dat ze in Texas een kleine variant van de Eiffeltoren hebben nagemaakt, compleet met cowboyhoed op de top!

 Middelburg, Nederland en Middelburg, Zuid-Afrika

Ook de stad Middelburg heeft een dubbelganger, namelijk in Zuid-Afrika. Bovendien kom je veel meer bekende Nederlandse plaatsnamen tegen in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Ermelo. Dat deze plaatsen dezelfde namen hebben is geen raadsel. Veel delen van Zuid-Afrika waren vroeger namelijk een kolonie van Nederland.

 La Paz, Bolivia  en La Paz, Mexico

Wil je naar de hoofdstad van Bolivia? Of juist naar de strandbestemming in Mexico? Beide plaatsen heten namelijk La Paz. Let er dus goed op naar welke plaats je een vlucht boekt, want je zou zomaar in de verkeerde plek kunnen belanden.

Panama City, Panama en Panama City, Florida

Ook de stad Panama, in het gelijknamige land, heeft een dubbelganger: Panama City in Florida. Deze stad ligt aan de Golf van Mexico en ligt dus relatief dichtbij zijn naamgenoot. Wees alert dat je niet per ongeluk in Florida terechtkomt wanneer je een reis door Midden-Amerika in gedachten had, of juist andersom!

Havana, Cuba en Havana, Amerika

De hoofdstad van Cuba is het bruisende Havana. Maar ook de staten Illinois, Florida, Arkansas en North-Dakota hebben een plaatsje dat Havana heet. Deze plaatsen zijn natuurlijk niet zo groot als de Cubaanse hoofdstad, maar zou wel voor verwarring kunnen zorgen.

Hastings, Engeland en Hastings, Nieuw-Zeeland

Dit jaar een reis dicht bij huis in het kustplaatsje Hastings in Engeland? Let er bij het zoeken van een slaapplek dan goed op dat je niet in Hastings, Nieuw-Zeeland belandt. Een heel ander landschap én een stuk verder weg!

Athene, Griekenland en Athene, Amerika

Ben je van plan om cultuur te snuiven in Athene? Zorg er dan wel voor dat je een slaapplek regelt in het Griekse Athene en niet een van de gelijknamige steden in Amerika. In de staten Georgia, Alabama, Texas en Tennessee ligt namelijk ook een plaats genaamd ‘Athens’.