Reisverhaal Tibet: wat ze niet vertellen over slapen op 3.600 meter hoogte …

We staan voor de deur van ons guesthouse in Lhasa, Tibet op 3.600 meter hoogte, die in vrolijk blauw, wit en groen is geschilderd. Als we binnen zijn, zwaaien we naar de receptionist en lopen richting de trap. We happen een flinke teug lucht naar binnen en lopen  stapje voor stapje de trap op. Langzaam en heel beheerst.

Yes, ik ben er!

Nog twintig treden te gaan; onze kamer is op de eerste verdieping. Nog drie treden te gaan … Ik voel me een beetje draaierig, maar ik ben er bijna. Yes, de laatste tree! “Pak jij de sleutel?”, hoor ik achter me. “Nee”, antwoord ik en plof neer op de stoffige bank. “Ik pak de sleutel zometeen, maar ik moet nu eerst echt even bijkomen. De trap oplopen naar de twaalfde verdieping van een Hollands flatgebouw is minder vermoeiend dan dit!”

tibet-guesthouse