Reisverhaal Thailand: scheren in de bus

Ik ga mijn vriend voor en stap de wat gammel ogende bus in in Thailand. Eentje zonder airconditioning, maar wel met een ventilator die schokkend heen en weer draait. De backpacks zijn op het dak geslingerd. Ongemakkelijk wurm ik me langs de locals en de volle zakken rijst, op zoek naar een vrije plek. Helemaal rechts achterin plof ik neer op een bankje, half op schoot bij mijn buurman. We zitten direct naast de deur die kapot is en derhalve niet dicht kan. Gelukkig zorgt dat tijdens de rit toch voor een beetje verkoeling.

Scheren

Om de haverklap stopt de bus om mensen langs de kant van de weg op te pikken. Net als ik denk dat de bus echt niet voller kan, stapt er een monnik in een oranje pij de bus in. Hij neemt plaats op de achterbank. Hobbelend over de onverharde weg pakt hij z’n scheermes tevoorschijn. Ik zie vervolgens hoe hij de stoppels op zijn gezicht wegscheert. Hoe dapper is dat!