Reisverhaal Marokko: soup met ‘special ingredients’

Bah, wat voel ik me niet lekker; ik heb last van een Morocco belly. Met m’n mobiele apotheek bij me, begin ik toch aan een roadtrip de Marokkaanse bergen in. Maar wat duurt die autorit lang! Zodra ik een beetje groen het berghotelletje instap, ziet de eigenaar al wat er aan de hand is.  Hij aarzelt geen moment en zet met een grote glimlach een kop verse soep voor mijn neus. “Soup with special ingredients!” roept hij trots.

Kiplekker

Ik ben argwanend, maar neem toch een hap … Oh, wat is dit lekker! De eigenaar ziet dat het bevalt en ik krijg nog twee koppen. Als ik de volgende ochtend wakker word, voel ik me weer helemaal kiplekker – tot grote tevredenheid van de eigenaar. Zodra hij m’n gezicht ziet, begint-ie te stralen. Hij blij, ik blij.

Marokko-roadtrip