Reisverhaal Galapagos-eilanden: snorkelen met zeehonden

Ik ben op de Galapagos-eilanden en slaap vijf dagen op een boot tijdens de Galapagos-cruise.  We varen van eiland naar eiland en meren af en toe aan om met gids het eiland te verkennen. Hij waarschuwt ons dat we minstens drie meter afstand van de dieren moeten houden. Dat doen we braaf, maar jeetje, wat is dat moeilijk! Om de haverklap ligt er een luie varaan op het pad, die simpelweg weigert aan de kant te gaan. Dus wat doe je dan? Nou, dan stap je er maar voorzichtig overheen.

Snorkelen

Na de lunch gaan we snorkelen. Het is de eerste keer, dus zoeken we eerst naar een snorkel die goed past. Ik vind er eentje, zet hem op mijn hoofd en spring in het koude water. Op mijn gemak snorkel ik in het rond tot ik iets donkers uit de diepte zie komen. Ineens is het voor me en … kijkt een schattige zeehond me met speelse oogjes aan. Ik ben nieuwsgierig, maar hij ook. Hij wil spelen! Dus ik doe een beetje gek en besluit een koprol te maken. Wat zie ik nou? Hij doet me na!

Ecuador-Galapagos-cruise