Nieuw: ga mee op expeditie!

We zijn bij Riksja Travel altijd op zoek naar gave belevenissen. Omdat we ook flink wat avonturiers in ons midden hebben, kwamen we op het toch wel geniale idee (vinden wij zelf) om een nieuw thema aan onze reizen toe te voegen: ‘Avontuur’! Niet alleen worden we van avonturen heel enthousiast, het thema sluit naar ons idee ook perfect aan op ons motto ‘Reizen met een impact’. Immers, wat heeft nou meer impact dan te overleven in de wildernis? Juist! Daarom presenteren we met trots onze nieuwe reizen: de ultieme expedities.

Klinkt spannend, toch? Nou, dat is het ook. De expedities zijn bedoeld voor iedereen die graag een keer wil survivallen. Of voor iedereen die elk jaar weer groen van jaloezie uitslaat als Expeditie Robinson begint, want onze avonturen zijn daarmee te vergelijken. Vuur maken, eetbare planten zoeken, in palmbomen klimmen, hutten bouwen én spannende proeven aangaan: je doet het allemaal. Je hoeft alleen niet met je kop op televisie. Benieuwd welke reizen wij precies aanbieden? Hieronder vertellen we je er alles over.

Zuidereiland-expeditie

Balkproef

Onze eerste expeditie vindt plaats op Alimia, een verlaten eiland in de Egeïsche Zee dat hoort bij de eilandengroep Dodekanesos. Om je een beter beeld te geven waar dit dan precies is: het ligt op een halfuurtje varen van het Griekse eiland Rhodos. En dat betekent tropische temperaturen en veel zonneschijn. Ben jij een zonaanbidder en houd je wel van een uitdaging? Dan is deze expeditie je op het lijf geschreven.

Alimia was tot de Tweede Wereldoorlog bewoond. Het eiland staat daarom nog vol met de overblijfselen van huizen en kastelen. Overal word je herinnerd aan het feit dat hier ooit mensen hebben geleefd; dat zorgt voor een lekker mysterieus sfeertje.

Samen met negentien andere expeditieleden ga je het avontuur aan. Jullie worden opgedeeld in twee kampen. Beide liggen aan een baai met kraakhelder water. Geloof ons: dat maakt overleven onder primitieve omstandigheden een stuk aangenamer. Dagelijks vinden er verschillende proeven plaats, waarbij je óf punten óf luxe producten kunt winnen, die het leven op het eiland net wat comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan handig gereedschap of vers voedsel.

Bekijk de Expeditie Zuidereiland

 

Expeditie ‘Op een onbewoond eiland’

Onze tweede expeditie speelt zich óók af op een onbewoond eiland, maar er is één belangrijk verschil: je wordt ergens gedropt zonder dat je van tevoren weet waar. We kunnen je alleen verklappen dat het eiland ook in een zee ligt en dat het er het hele jaar door droog en zonnig is. Jouw voornaamste taak is overleven in de wildernis zonder geld, telefoon of auto. O, enne … zoveel mogelijk proeven tegen andere deelnemers winnen.

Omdat je vooraf geen idee hebt waar je naartoe gaat, is deze reis net wat avontuurlijker. Ben je juist een controlfreak? Kies dan vooral níet voor deze expeditie!

Bekijk de Expeditie Het Eiland

Expeditie Noord

Zie je het niet echt zitten om te moeten survivallen op een onbewoond eiland? Ben je sowieso niet een type zon, zee en strand en houd je meer van kou dan van warmte? Ga dan mee op Expeditie Noord, waarbij je Noorwegen doorkruist. Geen witte zandstranden, palmbomen of dertig graden. Nee, hier ga je juist voor ruige bergen, stille fjorden en natuurlijk spannende outdoorsporten.

Dit avontuur ga je aan met een teamgenoot. Dat kan iedereen zijn: een vriend, een vriendin of een familielid. Kies vooral iemand uit die ook wel van een uitdaging houdt. Jullie strijden samen tegen zeven andere duo’s en ondertussen doe je te gekke outdooractiviteiten. Tijdens de reis ga je van plek naar plek en trekken verschillende landschappen aan je voorbij.

Voor deze expeditie hoef je geen ervaring als bergbeklimmer te hebben en hoef je je ook geen zorgen te maken over claustrofobie of hoogtevrees. Ben je nog niet heel fit, dan is het wel verstandig om te werken aan je conditie zodat je de proeven goed kunt volhouden.

Bekijk de Expeditie Noord

Voor wie zijn deze expedities dan precies?

Iedereen van twintig jaar of ouder kan zich inschrijven voor een expeditie. Je hebt geen speciale voorkennis nodig. Het is voor jezelf wel prettig als je over een goede (basis)conditie beschikt. Ook is het natuurlijk van belang dat je wel een beetje een doorzetter bent en gemotiveerd van start gaat, want laten we wel wezen: we dagen je natuurlijk wel uit.

Waar een afvaller bij Expeditie Robinson op het vliegtuig naar huis wordt gezet, blijf je bij onze races altijd in het spel. Zo kun je ook als verliezer de expeditie volledig ervaren. Op de laatste dag ga je dan ook met z’n allen gezellig dineren om het avontuur af te sluiten.

Wil je het naadje van de kous weten of ben je enthousiast geworden? Mooi zo! Neem vooral een kijkje op onze Adventures-pagina voor meer info.