Leap Travel, een grote stap voor Riksja

December 2015. Het zweet gutste van mijn voorhoofd. Het was veertig graden celcius in de schaduw van het golfplaten dak van een drijvend vlot op een meer in Zuid-Thailand. Geconcentreerd waren we met kleurpotloden bezig, zes mensen van Riksja en twee coaches. Vrijwel op hetzelfde ogenblik keken we allemaal op. We zagen het meer om ons heen, waar gigantische krijtrotsen steil omhoog uit het water rezen. Helderblauwe golfjes glinsterden in de zon. Het leek alsof het water ons toeriep: “Wat zijn jullie nu in hemelsnaam aan het doen daar onder dat warme dak? Daar is deze plek niet voor bedoeld.” We lieten de potloden voor wat ze waren en sprongen in het koele water. Al zwemmend, kijkend naar de drijvende huisjes die rustig dobberden, maakten we een doorbraak voor het concept van Leap. De natuur en het land zouden ons voortaan bij de hand nemen. Leap volgt land.

Leap travel

Leap travel is voor mij een droom die werkelijkheid wordt. De ontwikkeling van Riksja komt logisch uit bij dit punt. We zijn altijd een bedrijf geweest dat bezig is met mensen, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Onze missie – ‘De reis die je dichter bij je bestemming brengt’- roept het verlangen op door middel van reizen een sprong met jezelf te maken. Voor mij is het de ultieme ervaring.

Een verre reis is altijd impactvol. De heerlijke luxe om drie weken te mogen besteden aan de ontmoeting met culturen, met een overweldigende natuur, exotisch eten, geuren en geluiden; ik heb het altijd een prachtig cadeau gevonden. Je maakt daarmee al een ontwikkeling door. Toch vond ik het altijd moeilijk om het echt ‘tot me te nemen’. Ik was nu voor de zesde keer op dat meer in Thailand. En weer was het nóg spectaculairder dan ik me kon herinneren. Blijkbaar heb ik het wonder toch niet volledig mee naar huis gekregen.

Als je het land met al zijn schatten en lessen echt tot je neemt en kijkt dan wat er met je gebeurt, dan ben je open genoeg om te veranderen wat je te veranderen hebt. Dat is de essentie van Leap Travel.

Toen we dat eenmaal begrepen, hebben we alle Leap-reizen die energie gegeven. Ze volgen een vast format van Learning, Experience, Awareness en Purification. Maar de reis volgt vooral de flow van cultuur en natuur. De coaches kijken wat er ontstaat bij de groep en bij de deelnemers en spelen daarop in.

Maar volgen er dan ook echte sprongen?  We voelen het potentieel hiervan sterk. In juni 2016 ging de pilotreis naar Ecuador met een eerste groep dappere deelnemers. Wijsheid van sjamanen, een onwereldse natuur in de Andes en een krachtige rituele ervaring in een zweethut brachten lessen en ervaringen. Iedereen ging volledig open. Op verschillende momenten gedurende de reis werden er reuzenstappen gemaakt. Neil Armstrong zou er lyrisch over zijn geweest.
De mensen uit de groep zwermden uit naar verschillende plekken om dit te verwerken. Sommigen trokken de jungle van de Amazone in, anderen gingen naar de Galapagoseilanden. Enkelen gingen direct naar huis.

Een aantal weken geleden zijn we samengekomen om de ervaringen te delen. Het raakt mij enorm om de verhalen uit de eerste hand te horen. Eén vrouw had haar leven, haar geloof in zichzelf teruggekregen door de reis. Haar energie was weer terug. Haar dochter vertelde hoe ze thuis weer de vrouw konden omarmen die ze jaren hadden gemist.
Een ander had haar grootste angst overwonnen in de mist van de zweethut, gedragen door de groep. Ze had nu weer een solide basis om met zelfvertrouwen leven en werk aan te gaan.
Iedereen in de groep is door de reis veranderd. Zelfs coach Mark Braber, die toch de nodige ervaring heeft met dit soort sessies.

Dat is wat reizen met je kan doen. Met jou, met mij en met Riksja. We zijn voorlopig nog niet klaar met een nieuwe generatie impactvolle reizen. Onze route gaat toch weer veel verder dan we dachten. Hoe héérlijk is dat!

Marius Appelman
Oprichter Riksja Travel

Als je kennis wilt maken met Leap en de coaches en deelnemers wilt ontmoeten, kom dan naar ons Riksja Reisevent op zondag 6 november in Utrecht.

De reis naar Ecuador krijgt in december een tweede uitvoering. In dezelfde maand maken we een Leap-reis naar Thailand in onder meer hetzelfde gebied in Zuid-Thailand. In het voorjaar volgen ook Leap-reizen naar Nepal en Marokko. Zie www.leaptravel.nl voor meer informatie.