3 x met je tieners op herfstvakantie

Met de zomervakantie in zicht lijkt de herfstvakantie misschien nog ver weg, maar oktober ligt stiekem alweer om de hoek. Als je niet de hele week met sikkeneurige tieners opgescheept wilt zitten die liever met hun neus in hun mobieltje zitten dan er even lekker op uit te gaan, dan is een vakantie naar een avontuurlijke bestemming misschien wel dé oplossing die je zoekt. En laten we dat nou net hebben! We zetten onze drie favoriete tienerbestemmingen op een rij, mét gave activiteiten die je puber ongetwijfeld weer het kind in zich doet ontdekken.

1. Marokko: met je tieners op avontuur in de woestijn

Marokko woestijn Merzouga

Het magische Marokko doet per definitie al menig kinderhart sneller slaan (om van de volwassenen nog maar niet te spreken): flikkerende lantaarns, dansende slangen en souks waar je kruip door, sluip door je weg moet vinden … welkom in het sprookje van 1001 nacht. De koningssteden en berberdorpen zijn al een totaal andere wereld, maar wacht maar tot je op de rug van een kameel (of eigenlijk dromedaris) de woestijn in trekt. Dat is wel even iets anders dan een paardrijritje in Nederland! Je tieners krijgen een eigen kameel – wel zo volwassen. De zogeheten ‘schepen van de woestijn’ brengen je al schommelend naar je eigen tentenkamp. Met niets dan zand om je heen en sterren boven je leren je kinderen traditionele berberliedjes rondom het kampvuur. En ze mogen zelfs proeven van de Maroccan whisky, want deze muntthee is gelukkig non-alcoholisch. En met zo’n 25 graden is het hier in het najaar heerlijk toeven.

Meer weten? Kijk op Marokko Kids

2. Griekenland: actief op en rondom de eilanden

Griekenland tieners Athene

Het is een soort kleine wereld op zich, Griekenland. Zo’n plek waar je werkelijk voor ieder wat wils vindt en je ogen uit blijft kijken. Van het vaste land met Athene, de Akropolis en het orakel van Delphi tot de talloze eilandjes met elk zijn eigen charme: vervelen zul je je hier niet snel. Een van onze favoriete plekken is Agistri. Het is een van de kleinste eilanden en ligt dicht bij de kust. En klein betekent gelukkig niet dat er genoeg te beleven valt: je kunt met een boot verborgen baaitjes ontdekken, waar je kunt zwemmen en snorkelen in kristalhelder water, of paardrijden, fietsen en zelfs waterfietsen. Heerlijk bij een najaarstemperatuurtje van zo’n 25 graden. Favoriet bij onze tieners was het kajakken: in een eigen boot de zee op en de omgeving verkennen. Elk kind verandert hier in een waterrat – als-ie dat niet al was.

Duik dieper in Griekenland Kids

3. Peru: in volle vaart de rivier of zandduin af

Peru sandboarden

Heb je twee weken of meer en wil je nog wat verder weg met je kinderen? Dan is Peru een voltreffer voor tieners. Natúúrlijk heb je hier het fenomenale Machu Picchu, een plek die je kinderen zich de rest van hun leven gegarandeerd zal bijblijven (zeker als je er een meerdaagse wandeltocht aan vastplakt!). Maar o, Peru is nog zóveel meer. Je pubers kunnen met een duinbuggy de woestijn in gaan om vervolgens te gaan sandboarden – hoe stoer is dat? Of wat dacht je van ziplinen door de Colca Canyon of raften tussen vulkanen bij Arequipa? Je tieners vinden het ongetwijfeld ontzettend gaaf om te doen. Nu jij nog!

Voel de adrenaline op Peru Kids. Op zoek naar een andere bestemming? Geen probleem, klik en ontvang helemaal gratis en direct jouw portie reisinspiratie in je mailbox.