Een culturele vangst

Met een beetje fantasie kun je in de kaart van Griekenland een inktvis zien en zo gedraagt het land zich ook: het strekt zijn tentakels uit van het vasteland – het sterke hart vol oudheden – naar de vele eilandjes, sommige zeer toeristisch, sommige nog compleet onontdekt. En die inktvisjes vind je ook op je bord: de rijke Griekse keuken kent veel gerechten met calamares, maar ook andere lekkernijen, zoals feta, tzatziki en olijven. Het zeegevoel is überhaupt alom aanwezig: in de blauw-witte huisjes op Santorini, in de vissersbootjes langs de kust, maar ook in culturele gewoontes als het smijten met servies op een bruiloft. Griekenland is bonkig en ongeraffineerd. Maar als het zijn tentakels om je heen slaat, laat het niet meer los.

Hoofdstad: Athene
Vliegvelden: Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER)
Tijdsverschil: 1 uur
Reisduur: 3,5 uur
Beste reistijd: Mei, juni en september
Voertaal: Grieks
Munteenheid: Euro (EUR)

  • Beste reistijd

    • Naam Jolanda
    • Functie Productmanager
    • Favo. best. Italië, Portugal
    • Bijnaam Sporty-Jo
    • Mee op reis Poncho
    • Wil nog naar Japan
  • Top 9 tropische eilanden

  • Marokko: soep met 'special ingredients'

    • Naam Marleen
    • Functie Reisspecialist
    • Favo. best. Griekenland, Portugal
    • Bijnaam Lenie
    • Mee op reis Leesboek
    • Wil nog naar Japan
  • Zomerzin: spot on in Europa