Naar boven

Kangoeroe eilandhopping

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kangaroo Island
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 573,- p.p. voor 1 persoon eigen kamer
 • Reisperiode:
  oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)
✓ Unieke flora en fauna

✓ Ideaal voor liefhebbers van hiking en trekking

✓ Inclusief sandboarden & optioneel quad-biken

✓ Veel zien en doen in korte tijd met deze groepsreis Kangaroo IslandWil je liever individueel reizen en zelf rijden? Kies dan voor onze bouwsteen Individueel Kangaroo Island.
Groepsreis Kangaroo Island
Decorative torn edge

Dag 1 Adelaide – Kangaroo Island

Nog wat slaperig vertrek je om 06:00 uur vanuit je accommodatie in Adelaide voor de start van je groepsreis Kangaroo Island. De komende twee dagen staan in het teken van wildlife en natuurschoon. De 105 km naar Cape Jervis op het Fleurieu schiereiland leg je af in ca. 1,5 uur. Per ferry vaar je daarna in 45 minuten naar Penneshaw, de haven op Kangaroo Island. Na aankomst op het eiland rijd je, met een lokale ‘Aussie gids’, eerst naar het hoogste punt: Prospect Hill. Vanaf hier heb je wijds uitzicht over het eiland en de zee. Vervolgens ga je verder naar Seal Bay voor een bezoek aan de Australische zeeleeuwen. De kolonie bestaat uit ca. 600 van deze zeldzame dieren waarvan er doorgaans wel 100 of meer liggen te relaxen op het strand. Onder leiding van de rangers kun je ze tot op 5 meter benaderen.

Decorative torn edge

Verder verken je de witte zandduinen (die hier wat overdreven “Little Sahara” genoemd worden) waar je gaat sandboarden en is er (in de zomer) mogelijkheid tot kajakken op de Harriet River en snorkelen bij de vele ongerepte strandjes. Tegen bijbetaling (ca. AU$ 80,- pp) kun je ook gaan Quad-biken.
In de loop van de middag arriveer je bij Hanson Bay Sanctuary, wat de beste plek is om grote aantalen koala’s, maar ook kangoeroes en possums, in het wild te zien. Hier overnacht je in ons farmhouse; je deelt je kamer en faciliteiten met je medereisgenoten. Na het diner is het tijd om je medereizigers wat beter te leren kennen rondom het kampvuur. Er worden verhalen uitgewisseld en de gids verteld nog meer over het eiland. Altijd al een keertje op een didjeridoo willen spelen? Je gids kan het je leren.

Decorative torn edge

Dag 2 Kangaroo Island – Adelaide

Na het ontbijt ga je met de gids op stap richting Flinders Chase National Park. Allereerst ga je naar de granieten Remarkable Rocks. Wind en water hebben de rotsen is allerlei rare vormen uitgeslepen. De volgende stop is Admirals Arch waar een kolonie zeeleeuwen van het zonnetje ligt te genieten. Wanneer ze niet op de rotsen liggen, zie je ze dartelen in de zee. Na de lunch kun je (als er tijd voor is) vanaf het informatiecentrum een mooie wandeling maken; de Snake Lagoon en Platypus Walk. Je gids kan veel extra informatie geven over de flora en fauna van Kangaroo Island. Vervolgens reis je terug naar Penneshaw. Je hebt hier tijd om zelf wat eten te halen voordat je per ferry terugkeert naar het vaste land.

Je groepsreis Kangaroo Island komt hiermee ten einde. Rond 20:30 uur ben je terug in Adelaide met de herinneringen van het bijzondere eiland nog vers in je gedachten. Wil je meer van de zuidkust zien, reis dan verder moet de bouwsteen Great Ocean Road & Grampians Safari. Ben je toe aan wat rode aarde, dan is doorreizen naar de Rode Rots of Slapen onder de Sterren jouw bouwsteen. 

Decorative torn edge

Algemene informatie

Verblijf

Je verblijft in ons farmhouse en deelt je kamer en sanitair met medereizigers. Liever een eigen kamer met eigen badkamer? Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Meenemen

Goede wandelschoenen, veldfles, eventueel verrekijker, zwemkleding, warme, waterdichte kleding (ook in de zomer), hoofddeksel, handdoek, toiletspullen, wat tegen insecten en zon en eventueel misselijkheidspilletjes voor zeeziekte. Stop dit in een dagrugzakje en laat de rest van je bagage in Adelaide.

Decorative torn edge
torn-edge

Kangoeroe eilandhopping

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Groepsreis zuidkust Australie
bouwsteen

Great Ocean Road & Grampians Safari

 • Surfstadjes oa Torquay, Bells Beach & Apollo Bay - Otway National Park - Great Ocean Road - Grampians National Park - Mount Arapiles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 385,- pp in gedeelde accommodatie; 513p.p. voor 1 persoon eigen kamer; 435 p.p. in tweepersoonskamer
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rode Rots

 • Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 925,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kroko’s in de bush

 • Darwin - Mary River - Kakadu National Park - Litchfield National Park - Darwin
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië kamperen
bouwsteen

Slapen onder de sterren

 • Alice Springs - Ayers Rock - Kings Canyon - Western MacDonnell Ranges - Eastern MacDonnell Ranges - Alice Springs
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 1.469,- p.p. bij 2 personen/ 854 p.p. bij 1 persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern