Walvissen spotten langs highway 1

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Francisco - Monterey - Pismo Beach - Los Angeles
 • Reisduur:
  3 dagen, 2 nachten
 • Reissom:
  € 203,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 296,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Eén van de meest iconische wegen van Amerika is de Californië kustroute: Highway 1 van San Francisco naar Los Angeles. De route slingert als een achtbaan over klifwanden die de zee in snijden, langs palmstranden vol surfdudes en artistieke terrasdorpjes. De rit langs de ruige kustlijn brengt achter elke bocht weer een ander spectaculair uitzicht. Wij reden de route het liefst van noord naar zuid zodat je altijd aan de kant van de zee rijdt. Onderweg hebben wij gekozen voor de plaatsen Monterey en Pismo Beach. Je slaapt in deze vissersdorpjes, zodat je je niet hoeft te haasten en op je gemak kunt genieten van de uitzichten van deze mooie kust. Spot walvissen en dolfijnen tijdens een boottocht langs de kust. 's Avonds geniet je van de Californische zonsondergang. Relax 'and take it easy' aan het einde of juist aan het begin van je rondreis Californië.

Dag 1 – San Francisco – Monterey

Reistijd: 3,5 uur

Vandaag reis je van San Francisco naar Monterey. Er zijn zoveel bijzondere plekken langs de Californische kustroute, wij trekken daarom 3 dagen uit om naar San Francisco te reizen. Een spectaculair gedeelte van de kustroute is de 17-Mile drive, tussen Carmel en Monterey. Wat dit park bijzonder maakt zijn de kleine baaitjes en wandelroute’s naar mooie uitzichtpunten vanwaar je zeehonden en zeeleeuwen kunt zien.

In Monterey slaap je in een bijzonder hotel met zwembad, gelegen in een natuurgebied aan het strand. Een deel van de kamers zijn rond 1913 gebouwd en stralen dan ook historie uit. Je verblijf hier is eenvoudig maar de sfeer en ligging maakt deze plek uniek.

Dag 2 – Monterey – Pismo Beach

Reistijd: 3 uur

De dag begint vroeg want een bezoek aan deze kust is wat ons betreft niet compleet zonder een boottocht naar de walvissen. Van april tot november trekken deze grote grijzen reuzen langs de Pacifische kust. Tijdens deze 2,5 uur durende tocht zagen wij ook dolfijnen, zeeleeuwen en heel veel verschillende soorten vogels. Wist je dat een walvis zo’n 2500 kilo aan vis eet iedere dag! Als je ze ziet dan begrijp je het wel.

Na je avontuur op het water vervolg je de route over Highway 1 naar Pismo Beach, zo’n 3 uur rijden. Onze kinderen vermaakten zich op de achterbank, de oudste met een i-pad, de jongsten met een potje bingo: wie heeft als eerste zeeleeuwen, pelikanen en meeuwen gezien? De weg kronkelt langs de zee en dwars door bergen en bossen. Iets verderop zagen we zeeleeuwen luieren in de zon.

Je overnacht in Pismo Beach in een fijn hotel pal aan de kust. Er is ook een zwembad, zodat je na een dag rijden even kunt ontspannen in het water.

Dag 3 – Pismo Beach – Marina del Rey

Reistijd: ca. 3,5 uur

Vandaag staat er een rit van ‘slechts’ 3,5 uur op de planning naar Marina del Rey in Los Angeles. Tijd genoeg om onderweg te genieten van de uitzichten en te stoppen voor een koude Coca-Cola aan de boulevard van Malibu Beach. Als je een beetje geluk heb spot je hier nog een bekende ster. Santa Barbara is ook een bezoekje waard, met haar kleine pleinen en witte koloniale gebouwen. Het kleurrijke kustplaatsje doet Mediterraans aan. Geniet hier van een zomerse lunch (zelf regelen) voordat je verder rijdt naar LA voor de bouwsteen ‘Van filmset naar sterrenstrand‘.

 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Monterey - hotel nabij centrum

 • Reissom:
  € 281,- p.p. bij 2 volwassenen
  € 208,- p.p. bij 2 kids (2 t/m 12 jaar)
 • Inbegrepen:
  Walvissen spotten langs highway 1 - comfort verblijf Monterey

Wil je met de bouwsteen ‘Walvissen spotten langs highway 1′ liever wat meer comfort tijdens je verblijf in Monterey, kies dan voor ons hotel nabij het centrum. Dit hotel is net wat luxer dan ons standaard hotel en heeft een zwembad. Vanaf hier loop je in een kwartier naar Fisherman’s Warf met gezellige restaurants, winkels en natuurlijk het aquarium van Monterey.

Deze bouwsteen is goed te combineren met