Peddelen door de Rocky’s

bouwsteen

 • Reisschema:
  Teton National Park
 • Reisduur:
  3 dagen, 2 nachten
 • Reissom:
  € 188,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 240,- p.p. bij een gezin van 5 personen
✓ twee overnachtingen in een hotel met zwembad, aan de rand van het park
✓ vlotvaren op de rivier
AmerikaKids - raften Teton National Park

Dag 1 – besneeuwde bergtoppen

Vandaag heb je een korte of lange rit voor de boeg. Vanuit Yellowstone is Teton maar een uurtje rijden. Kom je vanuit Dinosaur NP, dan moet je rekening houden met vijf a zes uur rijden. Een I-pad achterin doet wonderen. Na een aantal uren rijden door niemandsland maken kale vlaktes plaats voor groene heuvels, naaldbossen en kabbelende bergriviertjes. Een welkome afwisseling met de stoffige woestijn in het zuiden. Opeens doemen de besneeuwde bergtoppen van Teton op en bevind je je al op zo’n 1900 meter hoogte.

De komende dagen slaap je in Jackson in een typisch Amerikaans motel met een western tintje.

Waar de temperaturen hier overdag (zomers) oplopen tot gemiddeld 25 a 26 graden komt de thermometer ’s nachts maar net boven het vriespunt uit. Reis je naar Teton National Park met je kinderen, vergeet dan die warme broek en fleecetrui dus niet.

Dag 2 – vlotvaren Snake river

De manier om Teton met je gezin op een leuke en veilige manier te ontdekken is vanaf het water. Midden door het Teton National Park loopt Snake river. De naam zegt genoeg, vanmorgen stap je aan boord van een veredelde opblaasboot om over deze slingerende rivier te varen. Na de veiligheidsinstructies krijg je een zwemvest aan en stap je aan boord. En dan is het achterover leunen en genieten van het uitzicht, de gids staat aan het roer. Al snel drijf je met de stroom mee. Wat een waanzinnig uitzicht. Wij spotten meerdere bevers, maar ook de visarend en klifzwaluwen bevinden zich vaak rondom de rivier. Na drie uur zet je weer voet aan wal en heb je de middag aan jezelf. Zijn je kinderen wat groter en kan het ze niet spannend genoeg zijn, laat het ons dan weten dan plannen we in plaats van vlotvaren, raften in.

Op de weg terug naar ons hotel moeten we ineens vol op de rem trappen, een grizzly steekt vlak voor onze auto de weg over. Vol adrenaline zitten we door onze voorruit te turen, dit is gaaf zeg.

Dag 3 – tijd om te gaan – Teton National Park

Vandaag vervolgen de meeste reizigers hun weg richting de geisers, heetwaterbronnen en modderpotten in Yellowstone. Is dit de laatste stop van je Amerika reis, dan rijd je in vijf uur terug naar Salt Lake City om vanaf hier naar huis te vliegen.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Raftexcursie over Snake river

 • Reissom:
  meerkosten € 20,- per volwassene
  meerkosten € 15,- per kind (t/m 11 jaar)
 • Inbegrepen:
  raftexcursie van 3 uur

Houd je van meer avontuur, kies er dan voor te gaan raften in Teton National Park met kinderen. Tijd voor een adrenalinekick. Je stapt aan boord van een grote rubberen opblaasboot om drie uur te gaan raften over de slingerende Snake rivier. Na wat instructies van je gids doe je je zwemvest aan en helm op. Let’s go! Best even spannend, maar wij hadden al snel de smaak te pakken. Vlak voor de lunch ben je weer terug en kun je de middag zelf invullen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met