Dromen op de prairie

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bear Lake
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 143 per volwassene
 • € 106 per kind (jonger dan 12 jaar)
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Uniek overnachten in huifkar
✓ Gratis gebruik van fietsen
✓ Bezoek Bear Lake
✓ Bezoek Paris Ice Cave
✓ Zoek fossielen bij Fish Dig Quarry
conestoga wagen in de avond

Dag 1 – naar Bear Lake

De rit van Salt Lake City naar Yellowstone en Teton National Park (of terug naar het zuiden) is lang. Wij vonden een unieke tussenstop vlakbij het helderblauwe Bear Lake. Ga terug in de tijd en slaap een nachtje in een huifkar.

In de eindjaren van de 18e eeuw werden deze huifkarren als vrachtwagens gebruikt door immigranten die van Oost naar West over de prairie trokken. Ze zijn al lang niet meer nodig als vervoersmiddel, maar als slaapplaats zijn ze heel bijzonder. Een luxe manier van kamperen. Je kunt er zelfs met 6 personen in slapen. Op deze Ranch verblijf je voor een aantal nachten in zo’n wagen die helemaal is omgebouwd tot een comfortabele slaapplek. In de wagen bevindt zich een king size bed voor de ouders en één of twee stapelbedden voor de kinderen.

 

 

Dag 2 – ontdek de omgeving

De volgende ochtend stapten we op de fiets die gratis beschikbaar zijn op de Ranch. Heerlijk wakker worden met de haren in de wind. Neem wat sandwiches mee en zoek een mooi plekje aan Bear Lake voor een picknick. Om even af te koelen kun je in de middag naar Paris Ice Cave. Een ijzige grot op ongeveer 25 km afstand van de ranch. Hier vind je het hele jaar door ijs en sneeuw. Wat is nu niet leuker dan sneeuwengels maken in de zomer!

Voor het donker wordt zoek je een lange stok om je marshmallows op te prikken. ’s Avonds kun je deze roosteren bij het kampvuur en nakletsen over alle avonturen van de dag.

Dag 3 – vertrek

Vandaag laat je de Ranch en Bear Lake achter je en rijd je in een kleine 3 uur naar het noorden. Ga peddelen door de Rocky’s  in Grand Teton en ga op zoek naar wild tussen geisers en modderpotten in Yellowstone National Park. Ga je naar het zuiden? Rijd dan in ongeveer 2,5 uur naar het zoutmeer van Salt Lake City.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met