Bestemmingsinformatie

Onderstaande bestemmingsinfo helpt bij het samenstellen van een offerte. Voor alle bestemmingen geldt dat onze reizen op aanvraagbasis zijn én altijd doorgaan. Daarnaast werken we per plek met een hotelpoul. In de Travel Planner geven we je de naam het hotel dat wij het meest bevestigd krijgen.

 • Zuid-Afrika

  Wanneer reis je?
  Je kunt het hele jaar naar ZA. Juli t/m okt is de drukke periode. De seizoenen zijn omgedraaid. Walvissen spot je van juli t/m november.

  Hoe reis je?
  Per huurauto met een routebeschrijving in de hand. Navigatiesysteem is niet noodzakelijk, maar kan makkelijk zijn. Tussen Durban en Port Elizabeth kiezen we voor een vlucht om de afstand te doorbreken. Het kan voordeliger zijn om deze vlucht in de internationale vluchten mee te nemen.

  Waar slaap je?
  Je slaapt veel in guesthouses waar de eigenaren zelf aanwezig zijn. Er hangt een persoonlijke sfeer. Voor safari's kiezen wij kleinschalige bush lodges waar je 's avonds rond een kampvuur verhalen uitwisselt.

  Wanneer boeken?
  Probeer zeker voor een populaire periode vroeg te boeken. Heb je een aanvraag voor de kerst, neem dan eerst contact met ons op. Je kunt max 1,5 maand van te voren boeken.

  Anders nog iets?
  Ondanks de negatieve nieuwsberichten kun je veilig door ZA reizen.

   

 • Indonesië

  Wanneer reis je?
  De beste reistijd is van april t/m oktober. Van nov t/m maart raden we Sumatra ivm regen af. In dec kun je ook goed naar Bali en de Gili eilanden. Maar ook hier kan het regenen.

  Hoe reis je?
  Je reist met een auto met chauffeur. De chauffeur is geen gids en spreekt beperkt Engels. Met handen-voeten-taal kom je ver in het bespreken van je wensen. Met uitzondering van Bali heb je voor langere tijd dezelfde auto met chauffeur tot je beschikking. Indien de tijd het toelaat kun je je chauffeur dus vragen een extra stop te maken.

  Waar slaap je?
  Een hotel met uitzicht op de rijstvelden of een bungalow aan de kust. De hotels zijn niet super luxe maar wel schoon en verzorgd.

  Wanneer boeken?
  We hebben minimaal 4 weken nodig om de reis te bevestigen. Voor reizen in de zomer raden we aan om uiterlijk in februari te boeken, zodat we onze hotels zo veel mogelijk kunnen bevestigen. Voor de kerstperiode boek je uiterlijk in oktober.

  Anders nog iets?
  - Houdt met kerst rekening met extra ivm verplichte diners. Deze zitten op voorhand nog niet in de reisofferte.
  - Op Lombok is tijdens het regenseizoen en tijdens de ramadan de Rinjani vulkaan niet boekbaar.
  - 28 maart is het Njepi day op Bali waardoor het leven echt een dag stil ligt.
  - Tijdens de Ramadan t/m het Suikerfeest raden we een Java reis af. 

 • Thailand

  Wanneer reis je?

  Hoe reis je?

  Waar slaap je?

  Wanneer boeken?

  Anders nog iets?

 • USA

  Wanneer reis je?
  - Zuidwesten: half mei t/m uiterlijk half november. Vanaf half oktober kan door sneeuwval bergpassen zijn gesloten. In de zomer is het erg heet, circa 40 graden. Ook is het druk in de parken.
  - Florida: het hele jaar door. De beste periode is van nov t/m mei. Van juni t/m okt is het orkaanseizoen, maar doorgaans merk je dit alleen door veel regen.

  Hoe reis je?
  Per huurauto

  Waar slaap je?
  Je vindt hier weinig echte Riksja hotels. Je slaapt dan ook in de bekende keten hotels. Wel kiezen wij de leukste voor je uit. Wij slapen het liefst in de nationale parken, maar in het hoogseizoen zijn onze alternatieven buiten het park.

  Wanneer boeken?
  Wees er vroeg bij! Het liefst zo'n 7 maanden voor vertrek. Boek je later, houdt dan rekening met alternatieve accommodaties.

  Anders nog iets?
  - Koop in het eerste park de nationale parken pass.
  - Reizen door Amerika is niet goedkoop. Je kunt het voordeliger maken door excursies eruit te halen. Kijkend naar de parken dan wordt Monument Valley er als eerste uitgehaald aangezien deze voor 1 nacht duur is.
  - Transfer zijn exclusief. Deze regel je gemakkelijk en goedkoper ter plaatse.

 • Vietnam

  Wanneer reis je?

  Hoe reis je?

  Waar slaap je?

  Wanneer boeken?

  Anders nog iets?

 • Mexico

  Wanneer reis je?
  Je reist het hele jaar naar Mexico. In de winter (nov-mei) heb je de meeste kans op droog/zonnig weer. September en oktober is orkaanseizoen. De kans hierop is aan de kust het grootst.

  Hoe reis je?
  - Per huurauto: de wegen zijn goed en afstanden zijn goed te doen.
  - Per vooraf gereserveerde 1e klas lijnbus met airco: een voordelige optie, maar iets minder flexibel qua route. De transfers/taxi's van en naar het busstation regel je ter plaatse. Indien de 1e klas bussen zijn volgeboekt, boeken we een 2e klas bus. Dit komt zelden voor.

  Indien een bouwsteen niet per bus kan, staat dit er specifiek bij gemeld.

  Waar slaap je?
  In kleurrijke posada's, koloniale casa's, beach cabanas, knusse familiehotels en hacienda's. Het ontbijt is bijna altijd exclusief aangezien je hier veel voor betaalt maar niet veel voorstelt.

  Wanneer boeken?
  Geen specifieke voorkeur. Je kunt tot max een maand van te voren boeken. Voor de kerstvakantie en last minutes vragen we je vooraf even met ons te bellen.

  Anders nog iets?
  Nee

 • Marokko

  Wanneer reis je?
  Het voor- en najaar is de beste reistijd. In de winter is het koud en is er kans op sneeuwval in de bergen. In de zomer is het heet.

  Hoe reis je?
  - Per huurauto reis je door het binnenland naar de woestijn en naar de kust.
  - Per trein, bus, privé transfers reis je tussen de Koningssteden en de kust.

  Waar slaap je?
  Je slaapt in kleinschalige accommodaties. De sprookjessfeer van Marokko met olielampen, mozaieken, authentieke handarbeid zie je terug in de bijna alle plekken. Echt sfeervol.

  Wanneer boeken?
  Marokko kun je nog redelijk last minute boeken tot circa 3 weken voor vertrek. Voor reizen in de mei- en herfstvakantie houd je iets langer aan.

  Anders nog iets? 
  Tijdens de Ramadan kun je prima door Marokko reizen. Houdt er rekening mee dat de mensen minder energie hebben en humeurig kunnen zijn, doordat ze overdag niet eten en ’s nachts laat op zijn.

 • Sri Lanka

  Wanneer reis je?
  - West- & zuidkust: december t/m april. In juli/augustus is de meeste regen van de moesson voorbij en is het hier ook vaak prima weer.
  - Oostkust: april t/m september

  Hoe reis je?
  Je reist in Sri Lanka doormiddel van privé transfers die wij in de reisofferte opnemen. De vluchten naar de Malediven worden door onze lokale parter geregeld en hoef je dus niet zelf te boeken.

  Waar slaap je?
  Je slaapt in kleinschalige, authentieke hotels. Sri Lanka is in tegenstelling tot andere Aziatische bestemmingen vrij duur. Op sommige plekken kun je dan ook budget verblijven om de kosten te drukken. Iets minder sfeer maar nog steeds goed. 

  Wanneer boeken?
  Tot 2 weken voor vertrek kunnen we vaak nog wel boekingen aannemen. Houdt er dan wel rekening mee dat we hotelwijzigingen kunnen hebben.

  Anders nog iets?
  - Je bent ter plaatse circa € 25,- p.p.p.d. kwijt aan eten, drinken en souvenirs.
  - Entreekosten voor Nationale Parken en culturele sites zijn exclusief, circa € 26,- p.p.

 • Australië

  Wanneer reis je?

  Hoe reis je?

  Waar slaap je?

  Wanneer boeken?

  Anders nog iets? 

 • Met kooktoestellen de wereld een beetje veranderen

 • Dit eet je voor onder de €5,-!

  • Naam Nannette
  • Functie Reisspecialist
  • Favo. best. Indonesië en Sri Lanka
  • Bijnaam Nanoise
  • Mee op reis Lakenzak
  • Wil nog naar Zuid-Afrika en Botswana