Overleven op een onbewoond eiland

Zuidereiland

Midden in de Egeïsche Zee vind je het verlaten eiland Alimia, dat deel uitmaakt van de Dodekanesos-eilandengroep. Het ligt een half uurtje varen van Rhodos en ook het eiland Chalki is nabij. Het eiland was niet altijd onbewoond: tot de Tweede Wereldoorlog woonden hier gewoon nog mensen. Dat verklaart dan ook de vele ruïnes van huizen en kastelen. Zorgt wel mooi voor een lekker mysterieus sfeertje.

Twintig expeditieleden verdelen zich over twee kampen op het eiland. In welk kamp je ook zit, het zit je mee: beide kampen liggen in een baai met kristalhelder water en je gaat in oktober, wanneer het nog lekker zonnig en goed warm is. Zo is de temperatuur gemiddeld 27 graden Celsius in de schaduw.

Dagelijks moet je het middels spellen en opdrachten opnemen tegen de andere deelnemers. Je kunt punten winnen, evenals luxeproducten die het leven op het eiland wat aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld aan extra voedsel of handig gereedschap.

Mail onze Robinson specialist Astrid voor meer informatie.
Tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer +31(0)71-891 04 12
astrid.du.four@riksjatravel.nl

 

Veiligheid

Natuurlijk staat veiligheid voorop. We zorgen ervoor dat er voor iedereen voldoende drinkwater is en we voorzien je van een basisvoedselpakket, zodat je nooit omkomt van de honger. Maar reken je niet te rijk, we maken het je natuurlijk niet té makkelijk: een gezonde portie doorzettingsvermogen is wel noodzakelijk om in deze natuur te leven. Een expert hoef je niet te zijn, een avonturier des te meer.

Als jij iedereen weet te verslaan en na elf dagen tot de ultieme Robinson gekroond wordt, win je je volledige inschrijvingsgeld terug. Maar nog veel belangrijker: je hebt het spel uitgespeeld én gewonnen. Een beter gevoel bestaat toch niet?!

 

Voor wie

Omdat je je constant in de wilde natuur bevindt én omdat je nogal wat opdrachten moet doen, is het wel zo fijn als je een beetje een doorzetter bent. Maar laat je niet te veel afschrikken: we hebben de reizen niet zo ingestoken dat ze enkel geschikt zijn voor echte rouwdouwers. Iedereen met een avontuurlijke instelling mag het avontuur aangaan. Dus heb jij altijd al aan Expeditie Robinson mee willen doen? Grijp dan nu je kans!

Prijs

Voor elf dagen is de totaalprijs 1.525 euro per persoon. Dit is inclusief:

 • Heen- en terugvlucht naar Rhodos;
 • Bus vanaf de luchthaven naar de haven en terug;
 • Vervoer per boot naar en van het eiland.
 • Voldoende drinkwater gedurende de expeditie;
 • Al het materiaal dat nodig is voor de activiteiten en proeven;
 • Organisatiekosten;
 • Begeleiding van minstens vier personen;
 • Kosten voor het eiland;
 • Laatste overnachting in een vakantiewoning, inclusief een afsluitend diner tijdens de prijsuitreiking (exclusief dranken).

Exclusief:

 • Persoonlijke uitgaven;
 • Eten en drinken voor of na aankomst op het eiland (behalve het ontbijt en diner op de laatste dag);
 • Reisverzekering (verplicht)

 

Boekingsformulier

1 Beschikbare data
2 Persoonsgegevens
3 Verzekeringen
4 Tot slot
 • Het Eiland / Het Zuidereiland

 • Wij organiseren een reis naar het "Zuidereiland" in Griekenland en "Het Eiland" met bestemming onbekend

 

 


FAQ


Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je veel vragen hebt over de reis, hebben we hier antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. Als je vraag hier niet bij staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via tel. +31 (0)71- 891 04 12 of stuur ons een berichtje via onderstaand contactformulier.

Veel gestelde vragen

 

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het Eiland

Geen telefoon, geen auto, geen geld: je bent volledig op jezelf aangewezen. Je moet jezelf in leven zien te houden op een woest eiland, ver weg van de bewoonde wereld. Waar precies? Dát houden we nog even geheim.
 
 
Het Eiland


Expeditie Noord

In expeditie Noord neem je het samen met je partner in het indrukwekkende Noorse landschap op tegen zeven andere duo’s. Deze uitdaging is enkel bedoeld voor de echte avonturiers: reken op trekkingen in de wildernis, outdoorsporten en verschillende spannende proeven … Durf jij?

Expeditie Noord

Volg ons

Check onze socials om op de hoogte te blijven van Riksja’s nieuwe avonturen, nieuwe plekken die je moet zien en de gaafste plekken om te slapen. Reis jij met ons mee?

 • “instagram”

  class=”instagram-logo instagram-logo-alt icon” data-gtm-click=”{“event”: “socialClick”, “pageName”: “”, “socialClickType”: “Profiel”, “socialNetwork”: “Instagram” }”>Instagram

 

(Of stop de wereld in je mailbox)