Riksja China & Tibet

Naar boven

Ontdek China’s ruige noorden

rondreis

  • Reisschema:
    Beijing – Chengde - Datong – Pingyao – Beijing
  • Reisduur:
    12 dagen / 11 nachten
  • Reissom:
    vanaf € 1.595,- p.p. bij 2 personen
  • Vluchten:
    optioneel bij te boeken vanaf €550,-
  • Inclusief:
    o.a. bezoek Chinese Muur en Terracotta leger, treinritten
✓ Onze Noord-China rondreis in bijna 2 weken (visumvrij)
✓ Verblijf in stadshotels en guesthouses
✓ Inclusief o.a. bezoek aan Chinese muur, de hangende tempels van Datong en Pingyao met een gids

Tijdens de rondreis waan je je in vervlogen tijden als je in Beijing een indrukwekkende wandeling over de Chinese Muur hebt gemaakt en via moderne treinen richting Chengde reist waar nog meer historie op je wacht. De hangende tempels en de Yungang-grotten vormen een staaltje architectuur waarvan je je zult verbazen. Daarna bezoek je authentiek Pingyao. Hier dwaal je door oude, smalle straatjes die omringd zijn door de oude stadsmuur.
wandelen chinese muur beijing china
Decorative torn edge

Dag 1 – Amsterdam – Beijing

Je reis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol aan het begin van de avond en omdat je tegen de tijd in reist, kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur.

Dag 2 – Beijing, aankomst

Reistijd: circa 1 uur

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Je verblijft in een traditioneel hotel in het centrum met fruitbomen en magnoliabomen op de binnenplaats. Het is een kleinschalig hotel en daarom erg sfeervol. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Beijing, verblijf

Na het ontbijt ben je vrij om zelf met een taxi de stad te verkennen. Wij deelden onze ‘vrije dag’ als volgt in: Allereerst bezochten we de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin.

Rond het middaguur kwamen we aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Het is het grootste plein ter wereld met een indrukwekkende historie. Grenzend aan het plein ligt De Verboden Stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. Als je het handig vindt kun je ter plekke een gids regelen om je rond te leiden. Kijk voor meer tips bij het China reisblog door een Azië expert

Decorative torn edge

Dag 4 – Wandeling Chinese Muur

Op de Chinese Muur staan is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van een China reis. Vandaag word je vroeg in de ochtend opgehaald en rijdt in drie uur noordwaarts naar Jingshanling; een rustig deel van de Muur. Daar begint je wandeltocht van 10 kilometer naar Simatai, vaak klimmend, soms dalend. Grote delen zijn niet gerestaureerd en dus een uitdaging. Bij het beginpunt betaal je de entree. Onderweg kun je water, frisdrank en koekjes kopen. Heb je het gehad, vraag dan om de short-cut terug naar de auto. Op het eindpunt kun je nog wat eten en vervolgens brengt je transfer je terug naar je hotel in Beijing.

Decorative torn edge

Dag 5 – Op naar keizerlijke paleizen in Chengde

Je komt aan in Chengde vanuit Beijing, waar we een transfer voor je naar het hotel regelen. In de stad hebben we een charmant hotel in Chinese stijl gevonden, waar je je snel thuis zult voelen. Houd er rekening mee dat dit hotel alleen geopend is in de zomerperiode; in de winterperiode boeken we graag een wat ruimer hotel voor je. Neem de rest van de dag de tijd om de stad te verkennen, zoals een bezoek aan de prachtige Putuo Zongshan-tempel, een van de acht tempels die het zomerpaleis omringen.

Decorative torn edge

Dag 6 – Het zomerpaleis

Vandaag heb je de hele dag de vrijheid om zelf het zomerpaleis te verkennen. Je kunt eenvoudig een taxi regelen bij het hotel om naar de ingang te gaan, waarna je zelf gemakkelijk je weg kunt vinden. Binnen het park rijden ook busjes rond om het vervoer te vergemakkelijken, waarvoor je bij de ingang een kleine toeslag van enkele euro’s betaalt.

Het zomerpaleis is uitgestrekt, en als je van plan bent het volledige complex, inclusief alle tempels, te bezoeken, is één dag misschien niet voldoende. Het busje dat door het complex rijdt, stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden die je gemakkelijk op één dag kunt bezoeken. Onze aanbeveling is dan ook om hier zeker gebruik van te maken, al is het maar om wat minder te hoeven lopen!

Decorative torn edge

Dag 7 – Vertrek Chengde en aankomst Datong

Reistijd: circa 7 uur

Vandaag is het tijd om je laatste indrukken van Chengde op te doen voordat je met de dagtrein richting Datong vertrekt. Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met deze Chinese trein van a naar b. Wij regelen een transfer naar het treinstation voor je zodat je vanaf het goede station vertrekt. We reserveren tweede klasse plaatsen en voordat je het weet arriveer je zo’n zes uur later in Datong.

Hier staat de chauffeur met gids je al op te wachten. Je herkent hem aan het bordje wat hij vasthoudt met je naam erop. Hij brengt je naar ons centraal gelegen hotel waar je incheckt en lekker bij kunt komen van de treinreis.

Decorative torn edge

Dag 8 – Tempels en grotten in Datong

De volgende ochtend wacht de gids je bij je hotel op en rijd je als eerst richting de Hangende Tempel. Tegen alle wetten van de zwaartekracht in (ruim 50 meterboven de grond en tegen een steile rotswand aan), werd deze tempel ruim 1500 jaar geleden gebouwd. Tot 1985 was dit een bewoonde tempel en pas toen de laatste monnik de tempel verliet is het opengesteld voor publiek. Een indrukwekkend staaltje architectuur vinden wij.

Vervolgens brengt de gids je naar de andere bekende culturele schat: de Boeddhistische tempelgrotten van Yungang. Deze liggen op zo’n twee uur rijden van de Hangende Tempel en zijn uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. Na de introductie van het Boeddhisme in China, meer dan 2.000 jaar geleden, werden ook langs de zijderoute duizenden grotten uitgehakt in de heuvels langs alle oost-westverbindingen. De Yungang grotten hebben de tand des tijds doorstaan waardoor je je kunt vergapen aan de duizenden beelden in de grotten.

Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen zet de chauffeur je aan het eind van de middag weer af bij je hotel in het centrum van Datong.

Decorative torn edge

Dag 9 – Vertrek uit Datong en reis naar Pingyao

Reistijd: circa 8 uur

We regelen een transfer voor je terug naar het treinstation zodat je op tijd aankomt. Voor de reis naar Pingyao boeken we weer een dagtrein voor je. We boeken een trein in de vroege ochtend voor je en je komt halverwege de middag in Pingyao aan.

Dit charmante plaatsje straalt nostalgie uit en is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming periode. Het staat dan ook vermeld op de Unesco World Heritage List. Omgeven door een authentieke stadsmuur dwaal je door een wirwar van kleine, beklinkerde straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die ’s avonds zorgen voor een magische gloed.

Decorative torn edge

Dag 10 – Pingyao

Sta je vroeg op, dan zie je Pingyao wakker worden en ben je veel van de Chinese toeristen voor die de oude stad met vlagen kunnen overspoelen. Zo ontdek je steeds weer nieuwe pleintjes, tempeltjes en binnenplaatsen. De omgeving van het Ming stadje Pingyao is naar onze mening niet erg interessant, maar de uitzondering hierop is de oude, boeddhistische Zhenguo lotustempel. Combineer per privéauto de tempel van Zhenguo met het courtyard-huis van de familie Qiao, met 25 pleintjes en 300 kamers. Het is tegenwoordig een museum en ligt ten noorden van Pingyao. De bekende film ‘Raise the Red Lantern’ werd hier opgenomen. Wat toeristisch opgesteld, maar het huis en de tentoongestelde attributen zijn interessant. Wil je de privé-auto van tevoren reserveren, laat het ons dan even weten.

Wil je het rustig aan doen, plan dan verder niets en dwaal nog een middag door de vele straatjes of ga uitgebreid uit eten.

Decorative torn edge

Dag 11 – Vertrek uit Pingyao en terug naar Beijing

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag vertrek je weer uit Pingyao met de trein naar de hoofdstad van China.

In ongeveer vijf uur reis je terug naar de Chinese hoofdstad. Bij aankomst op het treinstation wordt je opgewacht door onze chauffeur. Hij brengt je weer terug naar je sfeervolle hotel in de hutong-wijk voor het laatste nachtje in China. Koop de laatste souvenirs, eet voor de laatste keer je noodles met stokjes en ga voor de laatste keer op de foto met een Chinees..

Decorative torn edge

Dag 12 – Vertrek naar Nederland

Helaas zit de China cultuurreis er op. Omdat je terug in de tijd reist is dag 12 van je reis ook je aankomstdag in Nederland. Je bent een hele ervaring rijker…

Decorative torn edge
torn-edge

Ontdek China’s ruige noorden

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideëen om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

  • Verkorten
  • Verlengen - Jiankou
  • Verlengen - Chengde
  • Meer comfort?
  • Extra excursies
background-pattern